С писмо до ръководството на Реформаторски блок, Светослав Витков съобщава,

...
С писмо до ръководството на Реформаторски блок, Светослав Витков съобщава,
Коментари Харесай

Витков се отказа от Реформаторския блок

С писмо до управлението на Реформаторски блок, Светослав Витков оповестява, че Политическа партия Глас Народен продължава независимо като партията остава отворена към всички десни партии, организации и жители за разговор, общи политики и начинания.

Политическа партия Глас Народен не вижда смисъл да продължава да легитимира политическия разпад на обичайна десница, като следва позиции и дейности, в чиито смисъл не сме уверени и които задълбочават разединението, разясняват в своето писмо Витков.

Смятат, че замразяването на участието на ДБГ в Република България е явен знак за разединени позиции и непреодолими разлики на партиите в Реформаторския блок.

" През месец февруари 2017 година Политическа партия Глас Народен подписа съдружно съглашение с Реформаторски блок, с ясната концепция, че единствения път за опазване на дясното, е обединяване ", изяснява Витков.

Допълва, че " в последвалата предизборна акция за 44-то Народно събрание разцепените на три и самоопределили се за десни обединения водиха война сами със себе си като оставиха на изборното поле близо 300 хиляди души без посланичество в българския парламент. От това завоюваха ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Оперативна програма, та даже и ВОЛЯ на Марешки, които създават най-големия законодателен брак в политическата история на България ".

Витков разяснява, че в последните месеци са инициирали диспути и срещи за обединяване на десните партии, като декларират, че Политическа партия Глас Народен няма искания да си приписва водеща роля в този развой, само че обединяването е наложително, с цел да има дясната съпротива, опция на настоящето ръководство.

За него, сега, обичайна десница продължава своя разпад, като десните партии търсят сътрудници, без значение от мястото им в политическото пространство, посредством които да се бори за влизане в Парламента
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР