С първа копка“ днес бе дадено начало на строително-ремонтните дейности*Днес

...
С първа копка“ днес бе дадено начало на строително-ремонтните дейности*Днес
Коментари Харесай

Започна изграждането на нова пешеходна улица в м. Нишан Таши в Сандански

С „ първа копка “ през днешния ден бе обещано начало на строително-ремонтните дейности*

Днес започнаха строителните действия за построяването на ул. „ Райски път “ в местността „ Нишан Таши “, град Сандански.

Символичната „ първа копка “ бе направена на терен от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов, ръководителя на Общински съвет - Николай Шаламандов, кмета на село Поленица - Гаврил Цветанов, архиерейският наместник Георги Танчев и представител на компанията – реализатор.

Реализацията на плана за пешеходно трасе ще реши един дълготраен проблем за жителите на село Поленица и всички живеещи в района, обвързван с бързия и елементарен достъп до град Сандански.

Настоящият план включва облагородяване на улица по проекта за улична регулация на местността „ Нишан таши “. Улицата е остарял път за с. Поленица и от години се употребява като пешеходно трасе. Предвид хълмистия терен и огромните наклони, улицата ще бъде напълно пешеходна с бетонова настилка, като от двете страни ще бъдат построени подпорни стени.

Съществуващият надолнище и огромната денивелация ще бъдат преодолена чрез стоманобетонни стълби, лимитирани от двете страни с бетонови стени. А в последния сектор, планът планува двулентова тупик улица с бетонова настилка и тротоар от всяка страна.

Ще бъде построено и напълно ново, улично LED осветяване.

През две секции, на стълбите в площадките, е решено слагане на решетки за отклоняване на дъждовните води. За задачата ще се построи канализация за отвеждането им по цялото трасе. До момента пешеходната пътека бе напълно неизползваема при дъждовно време, заради калните маси и огромния надолнище.

Общата дължина на новопроектираната улица е 211 метра. Изпълнител на инфраструктурния план е ДЗЗД ПРОСПЕКТ СТРОЙ 22, а общата стойност е в размер на 309 964 лева с Данък добавена стойност.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР