С пълно единодушие Националният съвет на БСП одобри коалиционното споразумение

...
С пълно единодушие Националният съвет на БСП одобри коалиционното споразумение
Коментари Харесай

БСП даде съгласие за подписване на коалиционното споразумение

С цялостно единогласие Националният съвет на Българска социалистическа партия утвърди съдружното съглашение за сформиране на държавно управление с " Продължаваме промяната ", " ИТН " и Демократична България. Въпреки изострените връзки вътре в партията-столетница " за " са дали своят вот 138 социалисти.

Ясни са към този момент публично и кои хора от Българска социалистическа партия ще влязат в изпълнителната власт. " Вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността - госпожа Корнелия Нинова, министър на земеделието господин Иван Иванов, министър на труда и обществената политика Георги Гьоков, министър на туризма Христо Проданов ", заключи Атанас Зафиров.

Има опция новата седмица да стартира с ново държавно управление, стана ясно още от думите му. " Тече подготовка в понеделник да има изключително съвещание на Народното събрание. Ако успеем на следващия ден да подпишем това съглашение и мандатът бъде връчен през почивните дни, няма никакъв проблем в понеделник да имаме ново държавно управление ", добави Зафиров.

Социалистът обаче не разяснява дали съглашението сред Българска социалистическа партия и партията на Кирил Петков и Асен Василев може да бъде подписано още през днешния ден , както загатна в коридорите на Народното събрание Петков.

Не е бил обсъждан въпроса с оставката на Корнелия Нинова макар настроенията на вътрешната съпротива, стана ясно още от думите на депутата на Българска социалистическа партия.
 Разнобой по отношение на бъдещето на Нинова преди пленума на Българска социалистическа партия
Разнобой по отношение на бъдещето на Нинова преди пленума на Българска социалистическа партия

Напълно обикновено е водач на партия да бъде министър председател
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР