С отварянето на училищата в Англия от днес започва постепенното

...
С отварянето на училищата в Англия от днес започва постепенното
Коментари Харесай

В Англия разхлабват мерките

С отварянето на учебните заведения в Англия от през днешния ден стартира последователното облекчение на строгите ограничавания в наложения локдаун поради ковид. Това става, откакто за последното денонощие бяха регистрирани единствено 82 смъртни случая, което не се е случвало от началото на октомври, съобщи БНР.

За първи път броят на жертвите за денонощие пада под 100. За финален път това се е случило на 9 октомври предходната година. Броят на инфектираните също е невисок - 5 177. Междувременно към този момент 23,4 милиона британци получиха първа доза ваксина. Правителството надали може да желае по-добра статистика в деня преди стартирането на " пътната карта " на премиера Борис Джонсън за излизане от локдауна, което стартира със завръщането на учениците към занятията им. Предвижда се всеобщо тестване на учениците два пъти седмично, с цел да бъде избегнато разпространяването на болестта.

Министърът на образованието Гавин Уилямсън в това време съобщи, че се разискват разновидности за по-дълги образователни дни и по-кратки летни ваканции, с цел да се помогне на учениците да наваксат пропуснатото. Ръководителят на учебния инспекторат " Ofsted " Аманда Спилман обаче предизвести министрите да бъдат доста деликатни с проектите за сходни промени. Също от през днешния ден ще бъде разрешено на двама души от разнообразни семейства да се срещат навън освен за разходка или друга физическа интензивност, само че и да седнат на кафе на скамейка в парка, да вземем за пример.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР