С откриването на Международният филмов фестивал „Любовта е лудост“, който

...
С откриването на Международният филмов фестивал „Любовта е лудост“, който
Коментари Харесай

Всичко е любов за 28-ми път във Варна - slava.bg

С откриването на Международният кино фестивал „ Любовта е полуда “, който е най-очакваното и вълнуващо събитие през лятото, Варна полудя от обич за 28-ми път.

Домакин и уредник на кинофорума е Фестивалният и конгресен център с финансовата поддръжка на фонд "Култура “ към Община Варна. Те още веднъж имат упоритостта да предложат на огромния екран в конкурсната стратегия и съпътстващите панорами най-хубавото от миналите две години.

Тазгодишното издание бе намерено в петък вечерта с церемонията по обичайното публично посрещане на аления килим на родни и задгранични кинотворци, приветствани от жителите и гостите на Варна. След това в Зала 1 бе прожектиран френският филм „ Как да бъдеш добра брачна половинка “ с Жулиет Бинош.

Конкурсните филми са 12, измежду които е и българският „ Като за последно “ на режисьора Ивайло Пенчев и присъединяване на Васил Банов, Мария Бакалова, Филип Аврамов, Малин Кръстев, Антон Радичев, Китодар Тодоров, Герасим Георгиев – Геро, Яна Маринова, Анастасия Ингилизова.

В панорамата са включени юношески модул, „ Големите фестивали - огромните награди “, „ Световен екран “, „ По глобуса “, „ Ново българско кино “, „ Панорама Италия “ и „ Панорама Безсмъртие “. Цените на билетите за разкриване и закриването са по 10 и 8 лева, а за останалите филми от фестивала – по 8 и 6 лева

Закриването ще бъде на 28 август с американския филм „ Минамата “ на режисьора Андре Левитас.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР