С огромна сметка за роуминг са се сблъскали руски учени,

...
С огромна сметка за роуминг са се сблъскали руски учени,
Коментари Харесай

Орли навъртяха купища пари от роуминг

С голяма сметка за роуминг са се сблъскали съветски учени, опитващи се да засекат придвижването на мигриращи орли, откакто някои от птиците, които са следели, са отлетели към Иран и Пакистан, предава английската медия BBC. Там на техните предаватели, употребяващи СИМ карти, са били навъртени големи суми за роуминг, който е изключително безценен в тези страни.

След като научил за повода за голямата сума, съветският мобилен оператор " Мегафон “ предложил да опрости сметката на учените и да сложи техния план на преференциална, по-евтина цена. Междувременно учените започнаха да събират дарения в обществената мрежа, с цел да могат да платят сметката.

Пътешествието на един от степните орли, наименуван Мин, е било изключително скъпо. Птицата е минала през цялостен Казахстан, преди да дойде в Иран. Предавателите връщат информация на учените като изпращат СМС-и към тях. В Русия цената на един СМС е 15 рубли (около 20 евроцента), само че в Иран тази цена доближава до 50 рубли (70 евроцента).

Руските учени са доброволци от Центъра за рехабилитация на диви животни в Новосибирск. Техният вик за дарения до този миг е изплатил общо над 100 хиляди рубли (около 1400 евро) от дълга им към " Мегафон “.

Все отново мобилният оператор е предложил да опрости сметката, с цел да могат учените да продължат своите проучвания, които ще оказват помощ за оцеляването на застрашените от изгубване орли.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР