С одобряването на състава на новото коалиционно правителство политическата безизходица

...
С одобряването на състава на новото коалиционно правителство политическата безизходица
Коментари Харесай

Новият мандат на Ангела Меркел - край на политическата безизходица в Германия

С одобряването на състава на новото съдружно държавно управление политическата невъзможност в Германия завърши. Ангела Меркел стартира своя четвърти мандат, чието начало бе белязано от обичайната и знакова аудиенция в Париж и диалози с френския президент Еманюел Макрон.

Притесненията за бъдещето на Европейски Съюз остават, тъй като нито Меркел, нито Макрон оповестиха конкретика за това, което са говорили, което е явен сигнал, че разликите сред Берлин и Париж по предложенията на Макрон остават, разяснява за предаването " Събота 150 " журналистът Весела Владкова. Основните разлики остават в региона на финансите, а единодушие има в региона на защитата. 

" Еманюел Макрон чака половин година съставянето на държавно управление в Германия, само че явно ще би трябвало да прояви още самообладание, тъй като безапелационен отговор по неговите оферти няма, сондирането продължава. "   

Меркел желае да възобнови една малко позната в България самодейност - така наречен Ваймарски триъгълник сред Берлин, Париж и Варшава. Нейното второ публично посещаване ще бъде точно в Полша, уточни Владкова. Инициативата е почнала през 1991 година и по този метод съгласно нея Ангела Меркел се пробва да притегли на своя страна източноевропейците. 

" За това, че Европейски Съюз е разграничен по главната тематика - финанси, проличава от надигащия се митинг на 8 северноевропейски страни, измежду тях Холандия и Финландия, които са изрично срещу отстъпването на още пълномощия в посока Брюксел. Подобна теза пази и новият австрийски канцлер Себастиан Курц. На Ангела Меркел няма да й бъде елементарно да продължи да бъде балансьор. "

Целия коментар на Весела Владкова чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР