С обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна 19-годишен младеж,

...
С обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна 19-годишен младеж,
Коментари Харесай

Младежи от Варна загазиха заради глупава постъпка

С обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна 19-годишен юноша, направил обир, съпроводен със мощ, и 20-годишният му другар, укрил непозната движимост за да набави за себе си имотна полза, макар че знаел, че е добита след осъществено закононарушение, са предадени на съд.

П.П. от Варна е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 198, ал.1 от Наказателен кодекс, а М.И. – за закононарушение по член 215, алинея 1 от Наказателен кодекс, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Обвиняемият и жертвата се познавали и имали между тях спор. Вечерта на 1 март 2021 година, дружно с бащата на 19-годишния П.П., имали среща и разговаряли по бизнес въпроси. Разговорът не минал безпрепятствено и тримата мъже се скарали, след което се разделили.

След среднощ на 2 март, пострадалият потърсил опция да се уреди разногласието посред им и отишъл пред дома на своите познати. На улицата пред блока с П.П. се скарали още веднъж. Младият мъж станал нападателен, почнал да крещи и да нанася удари по пострадалия. Свидетели на случката се пробвали да оказват помощ на по-възрастния мъж, само че обвиненият още веднъж съумял да се добере до него и траял да го бие. След това взел телефона му и го оставил да си тръгне.

Малко по-късно, против сумата от 200 лв., П.П. продал мобилното устройство на другия обвинен по случая – М.И. Въпреки, че станал очевидец на разигралата се обстановка, младежът изискал да купи телефона.

Двамата млади мъже са с чисти правосъдни досиета, не са престъпно проявени или осъждани. Предстои делото против тях да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, П.П. може да бъде наказан с " отнемане от независимост “ за период от три до 10 години. А М.И. може да получи наказване " отнемане от независимост “ от една до шест години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР