С ново международно отличие кипърските плажове започват активния летен сезон.

...
С ново международно отличие кипърските плажове започват активния летен сезон.
Коментари Харесай

Кипърските плажове започват активния летен сезон с ново отличие

С ново интернационално отличие кипърските плажове стартират дейния летен сезон. Те се подредиха измежду най-хубавите в света за 2022 година, откакто близо две трети от тях завоюваха правото да развеят " Син байрак " тази година.

76 крайбрежни места за къпане в Кипър бяха удостоени с влиятелния международен знак за качество на морските зони " Син байрак " за тази година. Броят им се усилва със 7 спрямо 2021 година

Значително достижение за Кипър е, че 74 от 120-те проведени плажа, както и двете яхтени пристанища - в Лимасол и Агия Напа, са носители на премията, акцентира екоминистърът Костас Кадис по време на формалната гала за оповестяването ѝ.

С този резултат страната е преди всичко в Европа по дял на плажовете със " Син байрак " от общия брой зони за къпане, уточни още министърът.

Международното екоотличие е значимо самопризнание и тласък за кипърския туризъм, като му придава добавена стойност и предизвиква устойчивото развиване, означи Костас Кадис.

" Син байрак " се присъжда годишно на проведени плажове и яхтени пристанища след оценка по над 30 критерия, най-важните измежду които са отличното качество на водите за къпане, непорочност, сигурност, услуги за туристите, запазване на природата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР