С новата експериментална система, която вече работи на граничен пункт

...
С новата експериментална система, която вече работи на граничен пункт
Коментари Харесай

Плащаме на КПП влязъл в сила акт

С новата пробна система, която към този момент работи на граничен пункт " Калотина " и следва да бъде конфигурирана на още 8 ГКПП-та, граничните служители на реда ще ревизират всички коли, които влизат и излизат за отговорности, само че това не значи, че водачите ще бъдат ограничавани да напущат страната.

Тези, които имат фишове, ще бъдат отбивани настрана и ще имат 2 часа да платят посредством ПОС терминал.
В случай, че водачите решат да не заплащат санкциите, ще им бъдат отнети книжката и талона, а в случай че колата, която ръководят е на тяхно име, тя ще бъде спирана от придвижване.

На граничните пунктове ще плащаме единствено фишове и актове, които се влезнали в действие. Ако имаме акт, само че го апелираме по открития ред, той няма да попада като влезнала в действие глоба за нарушаване. В система ще се означи, че наказателното произвеждане не е приключено.

При фиша, за скорост, примерно, може да се апелира, тъй като може да се твърди, че е карал различен., сподели пред Дир.бг Владимир Тодоров, ръководител на УС на Българска асоциация на потърпевши при произшествия.

Така се отразява, че не е приключено наказателното произвеждане. В системата на Министерство на вътрешните работи излиза със сигнал, че се апелира.

 В момента всички чиновници на КАТ, които разполагат с таблети, имат същата информация, когато вършат инспекция.

На границата ще излиза същата информация, само че с тази разлика, че на граничните пунктове ще има сложени ПОС терминали, на които можеш да си платиш санкциите незабавно и да продължиш. Ако не платиш, оставаш без брошура.

На пътя служителите на реда имат същата информация, само че неприятното при тях е, че не можеш да платиш. От пет години споделяме с Министерство на вътрешните работи да сложат ПОС терминали и в патрулките. Служителите им няма да взимат пари на ръка. Плащаш с картата и продължаваш. А в този момент, в случай че те спрат на пътя и имаш две санкции по 200 лв., примерно, няма по какъв начин да ги платиш и ти взимат книжката.

А това пък води след себе си различен проблем. Ако си от Варна, само че живееш в София, и ти вземат книжката, би трябвало да идеш до Варна, с цел да си я получиш, . Книжката се праща по град на издаване, сподели още Владимир Тодоров..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР