С нова видеоендоскопска система е оборудвано Отделението по Гастроентерология в

...
С нова видеоендоскопска система е оборудвано Отделението по Гастроентерология в
Коментари Харесай

Нова техника в гастроентерологията

С нова видеоендоскопска система е оборудвано Отделението по Гастроентерология в „ УМБАЛ-Пловдив “. Благодарение на нея пациентите получават висококачествена диагностика и лекуване при кървене от стомашно-чревния тракт, открива тумори и възпалителни болести.

Това е последващо потомство видеоенодскопска система, която разрешава да се правят редица ендоскопски операции като унищожаване на полипи и други от сферата на гастрохирургията, уточни началникът доктор Цветка Лахтариева.

С новата инсталация вършим проучвания на стомаха и на дебелото черво, а посредством новата технология се усъвършенства визуализацията на изображенията и се понижават до най-малко артефактите, т.е. недействителните облици, уточни тя.

Според нея най-важното е, че могат да се видят съмнителни за тумори и лезии зони с размер до милиметри, което е извънредно значимо, тъй като процесите се диагностицират в доста ранен етап. На процедура в този стадий злокачествените болести са лечими и шансът на пациентите да запазят качеството си на живот е огромно.

Ендоскопската система придава естествения цвят на лигавицата, като употребява филтри при микрокървене за по-доброто изображение.

От друга страна основава условия за понижаване дискомфорта при пациента спрямо други апарати, което също е от голямо значение, акцентира доктор Лахтариева.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР