С нежен дъх на портокали, пухкави до безобразие и безкрайно

...
С нежен дъх на портокали, пухкави до безобразие и безкрайно
Коментари Харесай

Ароматни мъфини с глазура

С гальовен мирис на портокали, пухкави до безсрамие и безпределно сладки - да се унищожават на място

Необходими Продукти

● яйца - 2 бр.
● брашно - 2 ч.ч.
● захар - 125 г
● бакпулвер - 1 бр.
● масло - 125 г
● олио - или масло за намазване на формата
● сладко - 5 с.л. от портокалови корички

За глазура


● пудра захар - 60 г
● мед - 1 ч.л.
● канела - 1 щ.
● прясно мляко - 3 ч.л.

Начин на подготвяне

Оставяме яйцата и маслото на стайна температура. Разбиваме маслото и захарта с миксер доста добре с миксер. После прибавяме яйцата. Разбиваме яйцата с другите артикули с миксер дълготрайно.

Пресяваме брашното и в него слагаме 1 пакетче бакпулвер. Постепенно прибавяме брашното към сместа и разбъркваме доста добре. Най–накрая слагаме сладкото от портокалови корички.

Това което използвах е гръцко от Лидъл. Разбъркваме с лъжица. Намазваме с масло или олио формата за мъфини и ги набрашняваме леко. Изсипваме отмерено от сместа във всички елементи на формата.

Заглаждаме с лъжица. Печем в загрята на 180 градуса фурна до подготвеност. След като се изпекат, ги вадим и нареждаме в паница. Продуктите за глазурата ги слагаме в купичка. Това са пудрата захар, медът, канелата и прясното мляко.

Меда преди този момент си го разтопих леко. Разбъркваме до гладка примес. С чаена лъжица нанасяме върху мъфините, още топлички, като черти. Оставяме за малко да стегне глазурата. Хапваме с кафе.

Да ви е сладко! Стават меки, пухкави и ароматни. Глазурата с канелата дава спомагателна наслада, а вътре се усеща усетът на маслото и портокаловите корички.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР