С най-различни местни кампании 19 общини в България се присъединяват

...
С най-различни местни кампании 19 общини в България се присъединяват
Коментари Харесай

19 града се включват в инициативата Нестле за Живей Активно!

С най-различни локални акции 19 общини в България се причисляват към най-мащабната самодейност за уравновесено хранене и деен метод на живот – Нестле за Живей Активно!

За втора поредна година общините Белослав, Ботевград, Бургас, Козлодуй , както и миналогодишният победител – община Девня , още веднъж поддържаха самодейността с присъединяване си, което удостоверява и изгодите на акцията за хората в съответните обитаеми места. Към тях тази година се причисляват и общините Ардино, Берковица, Брегово, Брезник, Велики Преслав, Враца, Вълчи дол, Добрич, Дряново, Кнежа, Мездра, Мизия, Плевен и Созопол. Всички те ще се кандидатират за финансиране на общински план на стойност от 20 000 лева, който цели да подтиква дейния метод на живот измежду локалното население.

На 22 септември, с изключение на пешеходните направления в столицата, в 19-те града в страната ще се проведат най-различни начинания, давайки образец по какъв начин даже и във времена, в които би трябвало да се съблюдава обществена отдалеченост, можем да бъдем дейни, оставяйки автомобила или други транспортни средства и употребявайки времето за разходка. Целта е да се върне нужната мотивация на хората да бъдат дейни в своето всекидневие.

„ Според Световната здравна организация (СЗО) физическата интензивност има основно значение за физическото и психическото здраве на хората в изискванията на COVID-19. В същото време другите рестриктивни ограничения от страна на управляващите за ограничение на риска от болест доста понижават опциите за спортуване. Така ходенето пеш се трансформира в един от дребното вероятни способи човек по едно и също време да бъде деен и виновен - към личното си здраве, към здравето на всички останали и към околната среда. Тази концепция е в основата на Нестле за Живей Активно! от самото му основаване през 2006 година и е изключително настояща в изискванията на пандемия през днешния ден “, разяснява Нели Ангелова, шеф връзки Нестле Югоизточен пазар.

Миналогодишният победител община Девня най-убедително съумя да отбрани своя план пред журито и завоюва състезанието. Общината получи заплащане от 20 000 лева, с които беше реновиран градския парк в ж.к. Река Девня и бяха закупени нови спортни уреди, детска площадка и ъгъл за отдих.

Повече информация за самодейността и интензивностите може да бъде открита на! и на:
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР