С настъпване на летния сезон проверките от пътна полиция в

...
С настъпване на летния сезон проверките от пътна полиция в
Коментари Харесай

Глоби в Гърция, за които не подозирате, докато шофирате

С настъпване на летния сезон инспекциите от пътна полиция в Гърция се ускоряват. Навици, които могат да доведат до административни санкции са шофиране с джапанки или чехли, както и неправилното отваряне на вратите на автомобила.

С административна санкция от 100 евро и лишаване на шофьорската брошура за 30 дни може да ви изненадат в случай че шофирате с джапанки, защото избора да шофирате с джапанки слага под въпрос способността на човек да реагира бързо и дейно в сериозен миг. В параграф 2 на член 13 на гръцкия Правилник за придвижване по пътищата се показва, че " лидерът на всяко транспортно средство е задължен да има цялостна независимост на придвижване, с цел да прави свободно нужните маневри ".

Друга санкция, която ще ви изненада се отнася до навика на доста водачи да слизат от автомобила си, без да ревизират дали откъм гърба ги следва различен автомобил или мотоциклет. Неприятни пътни произшествия могат да зародят и в случай че вратите са оставени отворени за дълго време, защото те може да не бъдат видяни в точния момент от водачите на преминаващите транспортни средства.

В чл.30 (Отваряне на вратите на транспортното средство) от Кодекса за придвижване по пътищата, се показва, че „ се не разрешава на всеки да отваря или оставя вратите на транспортното средство отворени или да влизат/излизат от нея, в случай че преди този момент не се уверят, че дейностите им не основават заплаха за участниците в придвижването “.

Който наруши наредбите на този член, се санкционира с административна санкция от 40 евро.

Много водачи, откакто спрат автомобила си, имат навика да отварят вратата с лявата си ръка. По този метод обаче тялото им не се обръща наляво, нито погледът им обратно, тъй че те не демонстрират нужното внимание дали откъм гърба идва друго транспортно средство.

Следователно съществува риск от удар на преминаващото транспортно средство или върху отворената врата, или върху водача, който в този миг излиза - по неверен метод - от колата си.

 Отваряйки вратата с дясната си ръка, лидерът е заставен да обърне тялото си наляво и по този начин погледът се насочва обратно, като на процедура ревизира дали доближава велосипед или друга кола.

Друга санкция от 200 евро ви дебне е в случай че се опитате да преминете през пунктовете за пътни такси без да платите и ги заобиколите. Констатирането на нарушаването се прави от полицейски органи, според наредбите на член 104, алинея 4.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР