С напредването на лятото все повече се замисляме за фигурата

...
С напредването на лятото все повече се замисляме за фигурата
Коментари Харесай

Диетата, според времето, в което спортуваме

С напредването на лятото от ден на ден се замисляме за фигурата си и от ден на ден ни се желае да се отървем от непотребните килограми. Спортуването е най-хубавият метод да поддържаме форма през цялата година, само че и съответната диета също оказва помощ.

Времето, когато упражняваме или храната, която одобряваме на вечеря, ще повлияе (и то много) върху резултатите, които желаеме да реализираме. Причината е доста елементарна: в случай че упражняваме вечер, нашите хранителни потребности са разнообразни с съпоставяне с тези на сутринта - затова би трябвало да обърнем особено внимание на вечерята, поучават от Hola.

Каква би трябвало да бъде нашата диета съгласно времето, в което спортуваме?

Тренировки рано заран
Би било рационално да се употребява протеин преди подготовка и храна, която съдържа 30% въглехидрати + зеленчуци + протеини, след извършения.

Тренировки по обед
Това е доста постоянно срещано измежду хората, които работят в офиси. Препоръчва се да се одобряват 40% от целесъобразната дневна доза на въглехидрати след подготовка, чист протеин и малко плодове.

 Снимка 359163

Тренировка следобяд
Ако приключим със спорта преди осем часа вечерта, идеалният вид е да чакаме вечерята, с цел да възстановим силата. В противоположен случай ще обединим дружно следобедната закуска и вечерята, а тъкмо това желаеме да избегнем.

Вечерни тренировки
Това е най-деликатният стадий, защото от времето на подготовка до сън не минават доста часове и е евентуално е да си легнем, без да сме съумели да приключим храносмилането.

Идеалният вид е да се употребяват храни, които елементарно се обработват от нашето тяло, като зеленчуци, салати, риба на скара и така нататък

Независимо от времето, когато упражняваме, вечерята би трябвало да е лека с логически и рационален избор на храна - нещо, което лишава глада ни и служи като защитна стена.

Какво не трябва да ядем за вечеря

 Снимка 306531

Мазнини
Изглежда явно, само че би трябвало да се подчертае, че всяко пържено, тесто, брашно и така нататък би трябвало да се заобикаля, защото са доста калорични ястия, изключително по отношение на времето от деня, когато към този момент се готвим да си легнем. Тялото не може да изгори калориите и да ги запази като източник на сила.

Въглехидрати
Лошите въглехидрати като ориз, картофи, тестени произведения, самун, зърнени храни, бисквитки и така нататък е добре да се одобряват в умерени количества, изключително на вечеря.

Колбаси
Похапването на студени мезета не е толкоз добра концепция, колкото си мислим. Те са източници на мазнини и съдържат доста калории, които ни карат да дебелеем.

 Снимка 346050

Безалкохолни и алкохолни питиета
Идеалният вид за напитка вечер, а и през целия ден, е водата. Но в доста случаи ни се желае да си отворим газирано или даже бира, което не е по никакъв начин добра концепция. Алкохолът и напитките с мехурчета също са причина да наддадем тегло.

Идеален вид за вечеря:

Риба, на скара или задушена. Пилешко, на скара, варено или печено. Зеленчуци, задушени или печени. Салати.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР