С нагорещени страсти и скандал започна днешният парламентарен ден. На

...
С нагорещени страсти и скандал започна днешният парламентарен ден. На
Коментари Харесай

Тошко Йорданов привиква Петков в парламента, чака обяснение

С нагорещени пристрастености и скандал стартира днешният парламентарен ден. На трибуната излезе ръководителят на ПГ на " ИТН " (ИТН) Тошко Йорданов.

В четвъртък точно той съобщи, че премиерът в оставка Кирил Петков е лъгал за обстановката към съветските дипломати, написа Блиц.

Сега Йорданов оправи зов от трибуната на Народното събрание (НС) към ръководителя на Народното събрание Мирослав Иванов.

" Моля да се обадите и да докарате тука министър-председателят и министъра на финансите в оставка, тъй като първо не разбирам какво значи " неотложни задължения "  в обстановката, в която се намираме. Ние сме в блиц надзор. Има извънредно доста въпроси, на които би трябвало да отговорят.

Да не се крият като жени… някъде в мазе, а да дойдат, в случай че са мъже и да дават отговор на въпроси ", сподели Йорданов.

Думите му провокираха бурни реакции измежду депутатите.

" Подобни квалификации са некоректни и още повече са сексистки и наскърбяват дамите в Народното събрание ", съобщи Иванов.

" Извинявам се на дамите. Има подобен израз. Ще си преформулирам изречението – да не се крият като страхливи зайци, а да дойдат като мъже да дават отговор на въпроси. Може да ме накажете ", съобщи Йорданов, само че до наказване не се стигна.

Малко по-късно бе дадена отмора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР