С началото на новата седмица рулетката с кандидатите за министър

...
С началото на новата седмица рулетката с кандидатите за министър
Коментари Харесай

Завъртяха рулетката с кандидатите за здравен министър

С началото на новата седмица рулетката с претендентите за министър на опазването на здравето се завъртя и изникнаха няколко нови имена на евентуални номинации за поста.

Редица медии оповестиха, че евентуално здравен министър ще стане актуалният зам.-министър на финансите Кирил Ананиев, базирайки се на свои източници. Както е добре известно, Ананиев е чудесно осведомен с проблемите в здравната система, защото е и ръководител на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса.

Спекулациите обаче не стопираха и след това стана ясно, че вицепремиерът Валери Симеонов също е бил обсъждан вид за началник на здравното ведомство. Все отново той е отказал да наследи проф. Николай Петров, който преди седмица оваканти поста след скандал с публични поръчки във ВМА.

Повод за медийните догадки бе съвещанието на политическия съвет на ръководещото болшинство, в което взеха присъединяване министър председателят Бойко Борисов,, вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, както и ръководителите на парламентарните групи на ГЕРБ и "Обединени патриоти " - Цветан Цветанов и Волен Сидеров.

Лидерите на партиите от ръководещата коалиция оповестиха, че са постигнали единодушие за наследника на Николай Петров. Той щял да бъде икономист, а не доктор. Все отново ръководещите не прецизираха името му. Официално кандидатурата ще бъде оповестена на 10 ноември (петък), когато ще бъде импортирана и евентуално гласувана в Народното събрание.

От последвалия коментар на Валери Симеонов обаче стана ясно, че новият здравен министър е предложение на ГЕРБ. Вицепремиерът акцентира, че за него било значимо наследникът на Петров да продължи неговата политиката.

Всъщност по този метод Симеонов още веднъж повдигна въпроса дали ръководещите въпреки всичко не са се спрели на настоящия зам.-министър на опазването на здравето Мирослав Ненков. Преди дни той разгласи, че с него са водени "неофициални диалози да заеме поста ". Освен това Ненков означи, че е подготвен да следва политиката на Николай Петров, каквито са условията на националистите.

Валери Симеонов също по този начин препотвърди тезата си, че Петров е станал жертва на мафията в опазването на здравето - лекарската и фармацевтичната.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР