С началото на активния отпускарски сезон темата за туристическите пътувания

...
С началото на активния отпускарски сезон темата за туристическите пътувания
Коментари Харесай

Чужди туристи проявяват интерес към тематични пътешествия у нас

С началото на дейния отпускарски сезон тематиката за туристическите пътувания става все по-актуална. 

След удара на Covid пандемията върху туризма търсенето се промени. Нагласите на потребителите са други и съгласно тях се обрисуват някои трендове, споделя Йонка Агалова, която от 20 години се занимава с туризъм. Основава организация и посреща задгранични туристи, които дефинира като пътешественици, пристигнали да опознаят България посредством локалния нюанс, усет и срещите с забавни хора.

Тя споделя опита си от ръководството на къщи за посетители – бизнес, който е фамилен. Признава, че тя и сестра и не са положителни в кулинарията, само че работят в мрежа с положителните си съседи. Разчитат на уменията в кухнята на жена отблизо село и посрещат гостите си с нейните гозби. 

Партнират си с локални читалищни общности, които могат да предложат класове по национални танци за чужденците или да поведат гостите в осезателен лабиринт, тъй като туризмът е бизнес на прекарванията, обобщава Йонка Агалова, която регистрира, че следващото огромно предизвикателство пред сектора е инфлацията. 

Групите от чужбина постоянно демонстрират интерес към тематични пътешествия у нас. Има и пътувания единствено за дами, които опознават разнообразни места посредством срещи с други дами. Вниманието най-често притеглят уханните розови полета. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР