С наближаването на Великден се замисляме за основната съставна част

...
С наближаването на Великден се замисляме за основната съставна част
Коментари Харесай

Как да разберете дали яйцата са пресни - лесен тест с чаша вода

С наближаването на Великден се замисляме за главната съставка на празничната софра - яйцата. Дори да ги купите директно преди боядисването, няма никаква гаранция, че яйцата ще са пресни. Има доста елементарен метод за инспекция дали яйцата са в период на валидност. Потапят се в чаша студена вода и изчаквате да видите какво ще се случи.

Ако яйцата потънат на дъното, значи са пресни. Ако леко се надигнат, само че въпреки всичко са в долната част на чашата - са на една седмица и умерено можете да ги консумирате. Ако плуват на повърхността обаче, би трябвало да знаете, че по никакъв начин не са пресни и е по-добре да не рискувате. 

Имайте поради, че яйцата могат да се употребяват до 30 дни след датата на пакетиране. Ако ще вършиме крем или глазура, за която ще употребявате сурови белтъци, наложително е яйцата да са пресни. Иначе, за останалите предписания, в които яйцата се варят, пържат или пускат във вряща вода, няма проблем. Ако се притеснявате от салмонела, тя не може да се развие единствено тъй като яйцата са стояли в хладилника дълго време – яйцата са инфектирани с нея още при снасянето.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР