С наближаването на лятото нощите ще стават все по-горещиЗа много

...
С наближаването на лятото нощите ще стават все по-горещиЗа много
Коментари Харесай

Как да си осигурим добър сън в горещината?

С наближаването на лятото нощите ще стават все по-горещи

За доста хора това значи малоценен сън.

Има способи да подобрите изискванията за нощна отмора и можете да ги приложите в деяние още от довечера.

Никакъв следобеден сън

Горещото време ни кара да се усещаме летаргични денем. Това е по този начин, защото използваме повече сила, с цел да контролираме своята вътрешна температура.

Ако имате проблеми с нощния сън, избягвайте да придремвате денем. Когато е горещо, сънливостта може да бъде основна. Запазете я за вечерта, поучава.

Придържайте се към режим

Топлото време може да ни накара да променим навиците си. Не го правете. Не нарушавайте режима си на сън. Опитайте се да си лягате и да ставате в нормалното време. Правете типичните за вас неща преди лягане, написа Би Би Си.

Не забравяйте главните правила

Уверете се, че спалнята е прохладна. През деня дръпнете завесите или пуснете щорите, с цел да държите слънцето далеко. Затворете прозорците откъм слънчевата страна на жилището. Така ще спрете притока на парещ въздух.

Използвайте тънки чаршафи

Тънките памучни чаршафи всмукват потта. Независимо какъв брой горещо е в спалнята, температурата на тялото през нощта пада. Затова има риск да се разсъните, защото се чувствате измръзнали. Към тънките чаршафи прибавете лека покривка.

Охладете чорапите си

Обуването на студени чорапи ще ви помогне да заспите. Това е елементарен метод да понижите температурата на тялото си.

Бъдете хидратирани

Пийте задоволително вода през целия ден и избягвайте потреблението на огромни количества директно преди заспиване.

Обърнете внимание какво пиете

Бъдете деликатни с газираните питиета. Някои от тях съдържат кофеин, който подтиква централната нервна система и ни ободрява. Избягвайте и алкохола в непремерени количества. Някои хора протягат ръка към повече алкохолни питиета, когато времето е горещо.

Запазете успокоение

Ако имате проблеми със съня, станете и направете нещо успокояващо. Опитайте с четене, писане и даже прегъване на чорапи. Само се уверете, че не играете на телефона си. Синята светлина ни разсънва, а интензивността подтиква мозъка. Върнете се в леглото, щом усетите, че още веднъж сте сънливи.

Помислете за децата

Децата нормално са много огромни поспаливковци. Те обаче са чувствителни към измененията в настроението в фамилията и рутината. Използвайте изпитан трик - вземете си душ преди сън.

Не отдавайте огромно значение на безсънието

Мнозина имат потребност от 7-8 часа пълностоен сън, с цел да се усещат добре на идващия ден. Някои обаче се оправят чудесно със отговорностите си, без значение че са станали два-три пъти през нощта. Да, може да се прозеете няколко пъти до обяд, само че в това няма нищо неприятно.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР