С наближаването на крайния срок, в който Комисията по ценните

...
С наближаването на крайния срок, в който Комисията по ценните
Коментари Харесай

Етериум ETF може да бъде много по-голям от Биткойн ETF – VanEck

С наближаването на крайния период, в който Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) би трябвало да вземе решение за одобрение на спот Етериум ETF, специалистите в бранша правят оценка евентуалния банкет на подобен фонд.

Някои настояват , че вложението в Етериум ETF може да не е преференциално, защото тези фондове може да не включват систематизиране на стейкинг възнаграждението. Те допускат, че за вложителите би било по-добре да закупят и стейкнат ETH монетите си.

Въпреки това VanEck, световна капиталова компания, известна със своя Bitcoin Trust (HODL), един от десетте спот Биткойн ETF, показани по-рано тази година, вижда доста евентуално търсене на ETF за Етериум.

Пранав Канаде, портфолио управител във VanEck съобщи:

Това е забавно изявление, като се има поради, че спот продуктите на BTC получиха чисти входящи потоци в размер на над $10 милиарда единствено в границите на два месеца от появяването им.

Канаде посочи :  

Като се има поради консенсусният механизъм за доказателство за залог (PoS) на Етериум, притежателите на ETH имат опция да получават рентабилност посредством стейкинг. Например в Coinbase, стейкващите ETH, могат да реализират почти 3% рентабилност.

Въпреки това вероятността за утвърждение от страна на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища за спот артикули на ETH остава несигурна. Анализаторите на Bloomberg неотдавна ревизираха възможностите за регулаторно утвърждение, даже без функционалността за стейкинг, до 30%. Канаде обаче прави оценка, че възможностите са по-близо до 50%.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР