С наближаването на коронавируса до нашата страна лекарства, консумативи и

...
С наближаването на коронавируса до нашата страна лекарства, консумативи и
Коментари Харесай

Запасяваме се с лекарства и храна заради коронавируса

С наближаването на ковид до нашата страна медикаменти, консумативи и трайни храни бързо започнаха да се изкупуват от аптеки и супермаркети, оповестява Нова тв. След маските, от пазара се изчерпаха и някои медикаменти против грип, дезифектантите и ръкавиците. Търговци регистрират също нараснало търсене и на съществени хранителни артикули. Сред най-продаваните са брашно, ориз, олио и консерви.

Хора разгласяват фотоси в обществените мрежи на запасите си от храна и вода при положение, че се наложи да останат задълго у дома.

Липсата на медикаменти тормози както потребителите, по този начин и фармацевтите. „ Един главен противогрипен артикул е мощно намалял. Все още имаме, само че по складовете към този момент няма “, сподели Николай Костов, ръководител на Асоциацията на притежателите на аптеки.

Останалите количества противовирусни медикаменти ще стигнат за към месец. Причината още веднъж идва от Китай, който е най-големият търговец на дейни вещества, влагани в таблетките.

„ В Китай има фабрики, които от време на време са съществени или единствени производители. И когато заводите са затворени или липсва превоз, както е сега, тогава производителите на медикаменти се изчерпват запасите им и е допустимо да има проблем “, изясни Костов.

Очакванията са Китай да възобнови доставките при започване на март. Тогава ще има и нови количества маски. Лекари алармират, че поради неналичието им са принудени да преглеждат пациенти без защитни средства. Държавата обаче отказвала да им спомага, тъй като с приоритет били други чиновници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР