С наближаването на Коледа бавно, но сигурно ни обхваща онова

...
С наближаването на Коледа бавно, но сигурно ни обхваща онова
Коментари Харесай

Подаръци ще има за всички от сърце...

С наближаването на Коледа постепенно, само че несъмнено ни обгръща това чудо, което помним от детските години. Коледната магия е във въздуха и не прости никому - даже на тези сърдитковци, които все намират мотив за неодобрение. А какво да кажем за децата? Те са във вихъра си и пишат ли пишат писма с стремежи. За страдание, книжката и акордеона от известната песничка стават мечтани блага за все по-малко деца. Заменени са със смарт телефони, таблети, конзоли за игри или сходни джаджи.

Колкото и необичайно да звучи за хората, които скоро не са имали контакт с дете, хай-тек технологиите са мечтани освен от тинейджърите, а и от много по-малки хлапета- още от детската градина става съвременно да имаш „ телефон с пръсти “*. А пред модата всички са безсилни. Какво като мама и баща отхвърлят да изпълнят желанието - нали по тази причина има Дядо Коледа, той ще донесе мечтаната движимост. И Дядо Коледа е подложен пред алтернатива - да извърши ли желанието, написано в писмото или с риск да скапе ореола си на магьосник, да пренебрегне копнежа и да донесе различен подарък.

“Какво става, в случай че родителите не утвърждаваме стремежи подарък на детето си и по какъв начин се взема решение парадокса: " Е, нали е от Дядо Коледа, не от вас! " ”

Всичко е до настройката и стартира доста рано, преди да се стигне до такава фиксация в " мечтания подарък ". Разкажете на децата си за Коледа още преди да пристигна време за писмата до положителния дядо. Разкажете им за смисъла на подаръците - даровете на влъхвите. За легендите към раждането на Исус, за яслите, където се е родил, за Витлеемската звезда. Разкажете им го, без значение от това дали сте вярващи или не. Нека Коледа се извърши с дух, а не с движимости. Със магичен детски смисъл, а не шопинг.

Нашият персонален образец. Ако вие самите се радвате на щастието да сте дружно, а не фучите изнервени от стая в стая; в случай че изпитвате наслаждение от това да откриете в пакета с вашето име домашно приготвени сладки, вместо подарък, струващ скъпо; в случай че напълно чистосърдечно приемете духа на онази същинската Коледа, която няма общо с комерсиалния празник, наложен ни от рекламите по малкия екран, то тогава детето в действителност ще ви разбере. Не подценявайте децата, като мислите, че те няма да ви схванат, говорейки им за смисъла на празниците и насладата от това, че всички сте дружно. Давайки им вашия образец, вие им давате най-хубавия подарък занапред- умеенето да цениш момента, да се радваш на дребните неща, които в действителност осмислят дните.

Дайте други възможности, цялостни със смисъл. Добра концепция е, с изключение на написаните в писмото стремежи (или декларираните в прав текст от по-големите деца), е да приготвите и други, обичайни за духа на Коледа, дарове - чорапи, цялостни с орехи и плодове, книга, фамилна игра, ръчно изплетен пуловер или шал...Не забравяйте красивата опаковка и картичката с пожелания - хубостта на детайлите се прави оценка даже от ядосаните младежи.

Трудно е да убедиш едно дете, че модата, която желае да следва, не е наложително да бъде следвана, само че вие сте родителите, значи може да се справите. От вас зависи да намерите салдото сред неговите стремежи и вашите визии за нещата. Използвайте времето през годината за тенденция на ползите и гениите на детето. Ако го вършиме, нищо чудно вместо последното потомство „ телефон с пръсти “, детето да изиска в действителност акордеон. А да водите насочващи договаряния под елхата не е доста подходящо- разочарованието на хлапетата е в забрадка вързано и в случай че желаете да си го спестите, ще би трябвало да отстъпите и да опаковате мечтаната движимост, без значение дали става въпрос за таблет или интерактивно кученце...или същинско такова.

В последна сметка и откакто сте разискали в елементи нещата към Коледа, може да отстъпите и да набавите мечтания подарък от името на положителния дъртак. Ако смятате, че желанието не е толкоз безразсъдно и можете да си го позволите, за какво да не употребявате точно празниците с цел да зарадвате детето. Вашият разсъдък и техните стремежи несъмнено ще намерят пресечна точка и ще намерите удовлетворяващ и двете страни вид, който Дядо Коледа да остави под елхата. Въпросът е в това, че този миг е акцент, а не същината на празника.

Свали този и още красиви.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР