С много настроение банскалии отбелязаха вчерашния Тодоров ден, известен още

...
С много настроение банскалии отбелязаха вчерашния Тодоров ден, известен още
Коментари Харесай

Красив Тодоровден в Банско! Феерия от цветове в носиите на жените, шествие с каруци, много музика и добро настроение белязаха празника 

С доста въодушевление банскалии означиха вчерашния Тодоров ден, прочут още като конски Великден, денят в който конете са на респект.
С поддръжката на община Банско, стопани и фенове на коне проведоха празничен водосвет и обред по зареждане на конете. Жителите и гостите на Банско станаха съпричастни на празника и се включиха във радостното шествие с каруци по улиците на града, което мина по ул. „ Цар Симеон”, ул. „ България”, ул. „ Отец Паисий”, ул. „ Тодор Каблешков”, ул. „ Ангел Кънчев”, ул. „ Найден Геров”, ул. „ Явор”, ул. „ Иконом Чучулайн”, кръговото кръстовище, ул. „ Цар Симеон”, площад „ Никола Вапцаров”.
На централния площад към 13 ч. шествието спря за огромно хоро Танцьорите от групите „ Бански фукли” и „ Мераклии” поведоха хорото, а мъжете от фолклорна група "Банскалии " и Лазето с гайдата и красивия си глас свириха и пяха най-хубавите бански песни. През целия ден банскалии и техните посетители се любуваха на доста хубост и положително въодушевление.
Петя Попова


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР