С между 120 и 230 лева по-евтина ще е ваканцията

...
С между 120 и 230 лева по-евтина ще е ваканцията
Коментари Харесай

Златна почивка на морето. Цените летят

С сред 120 и 230 лв. по-евтина ще е ваканцията на морето тази година за чужденци, които са резервирали почивката си още предходната година, за сметка на българите, които всекидневно избират място за летуване в последния миг.

Причината е, че през този сезон цените са по-високи по отношение на предишния поради галопиращите цени на тока и газа и скъпите храни, които влизат в менютата “ол инклузив ”. Заради инфлацията, подбудена от пандемията и войната, тази година туристическите услуги са с сред 15 и 40 на 100 по-скъпи по отношение на миналата година, разясниха хотелиери пред „ Телеграф “.

Така, в случай че сега цената на седмична почивка в Слънчев бряг в четиризвезден хотел на база ол инклузив е 800 лв. за двама, цената на същата оферта за предходната година е била 660 лв. при 20% растеж на цените. При 40 на 100 нарастване разликата стига 240 лв.. Средно с 20% са по-скъпи нощувките това лято, разяснява зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселен Налбантов.

Тази година се чака цените на плажните такъми да са по-високи от миналата, защото страната няма да ползва мярката за понижение на концесионните такси, която докара до стесняване на цените от 50 до 100%. Така това лято в Слънчев бряг цената на чадърите и шезлонга ще е 10 лв. за всяко или 30 лв. за двойка шезлонг със сянка. Преди година цените бяха на половина.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР