С липса на половината свидетели стартира делото срещу Никола Камберов,

...
С липса на половината свидетели стартира делото срещу Никола Камберов,
Коментари Харесай

Заплетено дело: Фаталната Зоя, заради която Синбат убил Гюнай, не помни нищо

С липса на половината очевидци започва делото против Никола Камберов, прочут като Синбад. Камберов е упрекнат за това, че на 13 декември 2003 година е умъртвил по изключително нечовечен метод 26-годишният Божидар Моллов в пловдивския квартал „ Столипиново “. В основата на всичко стоял спор за жена, оповестява trafficnews.bg.

По делото са разпитани 27 очевидци, назначени са експертизи. Днес обаче в правосъдната зала не се явиха 12 призованите. Въпреки това старт на съвещанието бе обещано. Още в самото начало подсъдимият Синбад отхвърли да е убивал Божидар, по прякор Гюнай.

В залата стана ясно, че съвсем всички очевидци от ромската махала Столипиново, (съседи, родственици и очевидци) са необразовани и не схващат какво са питани. Комични обстановки провокираха изявленията „ Какво е това осъждам”, „ Семейно състояние нямам”, „ Образованието ми е условно” и „ Безспокоен съм, че наказания не е осъден”, които накараха мнозина да се ухилен.

Един от главните очевидци Янко Атанасов - Яшар застана пред магистратите. Тогава още дете на 15 години, той и подсъдимият са били в автомобила на трети техен приятел – Недко /Фаруп/. Разхождали са се с мерцедеса на последния в махалата и отишли да вземат гаджето на Феруп – Зоя, с цел да пият кафе. Яшар описа, че откакто са се почерпили, отишли да изпратят дамата. На улица „ Сокол” обаче някъв мъж скочил пред колата и почнал да се кара на Фейруп и да го псува.

„ Фейруп искаше да слезе, с цел да се бият, само че Зоя го дърпаше. Тогава от задната седалка скочи Синбад и удари мъжа, който пък беше извадил нож. После се гонеха към колата, само че по-късно потеглиха към трафопоста. Друго не видях, само че когато Никола се върна, сподели, че е блъснал с нож в гърба мъжа. Тогава отпрашихме. Прибрахме Зоя, след това оставихме колата на Фейруп в гаража и се разбрахме, в никакъв случай да не споделяме какво е станало”, описа Яшар /Янко Атанасов/.

14 години по-късно до ушите на Яшар стигнал слуха, че приятелят му Камберов е разказал за убийството. Не след дълго Янко бил викан в полицията за разпит. Бил е подложен и на детектор на лъжата.

Още месец след убийството, униформените са имали диря към тримата с мерцедеса. Това съобщи един от проверяващите тогава служител на реда, Клинков, чиновник в отдела закононарушения срещу личността.

„ Получихме сведения, че три лица са съпричастни към действието – Никола, Янко и Недко. Беше мъчно да ги издирим, защото се бяха укрили. Не знаехме същинските им именна, а единствено прякорите. След като ги установихме, организирахме с тях беседи, само че всеки отхвърляше да е виждал жертвата, да го познава, както и отхвърлиха да са били дружно във съдбовната нощ”, съобщи униформеният, като добави, че в нощта на убийството не са съумели тъкмо да конкретизират мястото на случая. Жертвата е открита пред врата в блок, а нападението е станало доста по-далеч.

Така казусът е бил замразен до май месец 2017 година. Тогава ром от Столипиново, Апону, разказал пред чиновници на Шесто районно, че негов другар от метадоновата стратегия му е споделил за ликвидиране от педи 14 години.

„ Разказал му, че знае за ликвидиране и това доста му тежало. Заявил, че Яшар е забил нож в гърба на Гюнай на улица „ Сокол” и оттогава мълчат. Веднага възстановихме следствието и повикахме въпросния Яшар на разпит”, прибавя Клинков.

В самото начало Яшар още веднъж лъжел за въпросната нощ. Малко по малко обаче той поддал и признал всичко. Но като палач показал Николай Камберов. Подложил се на детектор на лъжата, който открил, че не лъже. В същото време в постройката на следствието бил доведен и Фейруп. С мъжа също е била водена сказка, чийто край е приключил с цялостни самопризнания, а за палач още веднъж е бил посочен Никола /Синбад/.

И двамата били подложени на детектор на лъжата.

„ От показанията добихме визия, че жертвата и Зоя са имали връзка, преди мъжът да влезе в пандиза. 3 дни откакто е бил освободен, схваща, че възлюбената му към този момент е гадже с Ферук. Напил се и отишъл да се кара с последния.След теста на Яшар и Фепуп с детектора, незабавно доведеохме и Камбреов за такова проучване. На него той самичък признава за убийството. Още на идващия ден събрахме екип и организирахме следствен опит, на който Синбад уточни тъкмо къде и по какъв начин е блъснал с нож жертвата – Гюнай, по какъв начин са избягали и къде е хвърлил ножа”, приключи Клинков.

В правосъдната зала бе и съдбовната жена, поради която е станало кървавото ликвидиране. Ловко обаче, заявявайки на моменти, че не схваща какво я питат, Зоя отклоняваше въпросите какво е видяла от колата. Тя съобщи, че не помни мъж да се е карал с Феруп.

„ Феруп идваше постоянно у нас, излизахме по кафета и на разходки. В оная нощ той пристигна с две деца. Беше студено. Не помня доста какво стана, само че момчетата слизаха от колата но за кафе. Не за друго”, съобщи Зоя Митева.

Директно от пандиза бе доведен братът на Божидар Моллов – Иван. Дълго време мъжът лежи в зандана. В нощта на убийството Иван бил на посетители в Асеновград. Семейството му се обадили и той тръгнал непосредствено към Окръжна болница. Пристигайки научил, че брат му е намушкан и че в шокова зала умрял.

„ Никой нищо не знаеше. Много години минаха, аз към този момент бях в пандиза, когато сестра ми пристигна на рандеву и ми сподели, че някой си Апону знаел кой е килърът. После разбрах, че това е ей този”, описа Иван, сочейки Синбад.

Той добави още, че незабавно писал писмо до Окръжния прокурор на Пловдив, с молба причинителя да бъде задържан и съден.

„ Моя брат, огромния, завел един мъж в районното, с цел да каже кво знае. Казва се Апону. С ей тоя ходели за метадон и там му споделил за убийството”, добави Иван Моллов.

Пред арбитър бе разпитана и дамата, която първа е видяла окървавената жертва Гюнай. След като е бил прободен, с последни сили той е стигнал до близкият блок на улица „ Сокол”. Там се качил на вторият етаж и почнал да блъска по вратите.

„ Първият път не съм чула, тъй като спях. После обаче се блъскаше доста мощно, децата се уплашиха, ревяха. Излизам и какво да видя - мъж на земята и към него доста кръв. Той повтаряше единствено „ Помощ, помощ”. Развиках се, пристигнаха комшии, обадих се на Бърза помощ. Ама хората се проведоха и качиха момчето в кола и заминаха”, описа Амиде.

Единственият родственик видял жив Моллов бил брачният партньор на сестра му. Асен бил извикан във съдбовната нощ от мъж, живеещ в блока, където е било окървавеното тяло на Гюнай.

„ Дойде индивида и вика „ Шурето ти е порбоден, има доста кръв”. Веднага потеглих, качих го в колата и към Окръжна болница. Питах го кой ти аргументи това, а той единствено охкаше и кашляше. Така и не сподели кой го е намушкал. Преди 10 месеца обаче, един мъж Апону, отишъл при огромния шуре и му споделил, че знае кой е умъртвил Божидар”, описа Асен.

В правосъдна зала обаче липсваше другият основен очевидец Недко или Феруп.

Делото всъщност и разпитите на очевидците не престават и към този миг. На идващ стадий от процеса ще бъдат призовани всички през днешния ден не явили се очевидци. Ще бъдат оповестени правосъдно медицинските експертизи, както и показан следственият опит.

Накрая, обвиненият Никола Камберов – Синбад, ще даде цялостни пояснения.

Дотогава той ще остане в ареста с мярка „ задържане под стража”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР