Окръжна прокуратура – Силистра привлече към наказателна отговорност 37-годишен мъж

...
Окръжна прокуратура – Силистра привлече към наказателна отговорност 37-годишен мъж
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на 37-годишен мъж за убийство на негов познат в село Зафирово

Окръжна прокуратура – Силистра притегли към наказателна отговорност 37-годишен мъж по отношение на обир, съпроводен с убийството на негов прочут в село Зафирово

Окръжна прокуратура – Силистра притегли към наказателна отговорност за обир, съпроводен с ликвидиране по член 199, алинея 2, т. 2, по отношение на член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс 37-годишен мъж от село Зафирово. Той е арестуван за период до 72 часа с оглед довеждането му в съда за разглеждане настояването на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на него.

Разследването по случая е почнало на 19 май 2024 година, откакто 52-годишен мъж е открит на улица в село Зафирово в безпомощно положение. Пристигналите на място медици, открили, че той е умрял. Още при първичния оглед станало ясно, че по тялото на мъжа има следи от принуждение. Изготвената съдебно-медицинска експертиза удостоверила, че гибелта му е насилствена.

В резултат от подхванатите незабавни дейности за изясняване на обстоятелствата и събитията към случилото се, е открита съпричастността на 37-годишния П.Е. към тежкото действие. По време на събиране в обща компания, мъжът незаконно лишил мобилен телефон и сума пари от по-възрастния си прочут, като използвал за това мощ, нанасяйки му удари по главата с корав предмет и причинявайки гибелта му.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Окръжната прокуратура в Силистра. Предстои съдът да прегледа настояването на наблюдаващия прокурор за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР