С колегите обсъдихме всички възможности, които касаят бъдещето на България

...
С колегите обсъдихме всички възможности, които касаят бъдещето на България
Коментари Харесай

ОБРАТ! Акад. Денков и Лена искат нов разговор с ГЕРБ, Деси Атанасова: Имате 1 час, решавайте!

С сътрудниците обсъдихме всички благоприятни условия, които касаят бъдещето на България – бюджет, Шенген, еврозона, секторни политики. Със сценаристи не сме говорили за сюжети за държавно управление, структури, поддръжка и така нататък Убедихме се, че по-важно е първо да реализираме някакво единодушие по цели и по-късно, в случай че виждаме, че се върви в посока на това да събираме поддръжка, да водим лидерски диалози по другите тематики.
Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова след диалозите с „ ИТН “ на експертно равнище с другите партии в 49-ия парламент в търсене на поддръжка за лъчение на държавно управление с първия мандат.
Попитана по кое време ще стартират лидерските срещи с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и „ Възраждане “, Атанасова съобщи: „ Утре е последната ни среща – с парламентарната група на „ Възраждане “.
От „ Продължаваме промяната “ желаеха още веднъж да обсъдим нашата управническа стратегия. Ако потвърдят, можем да създадем втори кръг диалози, само че им даваме прочут период да помислят “.
В отговор на въпрос от кого е отправеното настояването, тя разясни: „ От договарящия на техния екип – акад. Денков, както и сътрудника Бориславова, която беше избрана за договарящ по правосъдна промяна.
Очаквам може би след час да ми кажат дали желаят среща по нашата управническа стратегия или прекосяваме към втория стадий за диалозите за структурата на държавното управление и всички разновидности, които има пред нас – държавно управление на малцинството или шерване на отговорността. И през днешния ден нашият водач сподели какви са опциите. Последната е предварителни избори “.
По мотив думите на съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков, че разновидността, в който ГЕРБ-СДС договарят с останалите парламентарни групи, е формат на задкулисието, Десислава Атанасова уточни: „ Оценката на Кирил Петков ми се коства прекомерно прочувствена.
Ако някой от Политическа партия имаше съществени планове за обща отговорност, ние безусловно до през вчерашния ден коментирахме цели и законодателна активност и намирахме съидейници в тяхно лице за наши хрумвания и в наше лице за техни хрумвания. В този смисъл нечестното отношение към нас да показват някакъв кабинет, който даже не ни беше обявен, за мен наподобява много комплицирано като политическо деяние.
Ако биха спазили уговорката си към нас да разясняваме някакви имена, това е нещо напълно друго. Да ми приказват за задкулисие в случай, че не сме в лаборатория, мол или на скришно място, а сме в постройката на Народното събрание и търсим метод България най-сетне да има постоянно ръководство, какво повече да разясня “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР