С какво ще запомним отминаващата година, какви ще са нейните

...
С какво ще запомним отминаващата година, какви ще са нейните
Коментари Харесай

Д-р Тони Филипов: Криминалното се конституира като политическо, незаконното като законно

С какво ще запомним отминаващата година, какви ще са нейните отблясъци в идната? На прага сред 2019-та и 2020-та Mediapool се обърна към няколко изявени персони от разнообразни професионални сфери. Поредицата от изявленията стартира с журналиста Стойко Тонев, по-известен с псевдонима доктор Тони Филипов. Той е приключил социология в СУ " Св. Климент Охридски ", лекар е по политология. Автор е на рубриката “Из делниците на един луд”, която излиза от 2002 година в разнообразни вестници и уеб сайтове.

Ако би трябвало с една дума да характеризирате 2019 година, коя дума бихте избрали и за какво?

Загубена, пропиляна.

И освен 2019 беше пропиляна. През 2014 година, при визитата си у нас, Моника Маковей (министър на правораздаването на Румъния от 2004 до 2007 г.), сподели нещо извънредно значимо: " Ако изчистиш правосъдната система, тя ще почисти всичко друго ".

Погледнете върховете на правораздаването ни през днешния ден. Министър на правораздаването е Данаил Кирилов. Каквото и " синтактично пояснение на морфемите " в това изречение да създадем, то все ще звучи комично. Викат му Барни Ръбъл и то напълно не с цел да го ласкаят. За основен прокурор беше определен човек, който, меко казано е рисков за демокрацията у нас. Възпитаник на Магнаурската школа в Симеоново, която единствено с доста мислено може да бъде приета за пълноценно юридическо обучение. Човек, който приказва не като правист, а като политик и работи не като прокурор, а като служител на реда. Програмата, която той ни описа, вещае тъмно бъдеще даже и за тази уродлива форма на демокрацията, която тук практикуваме. В случая " определен " е евфемизъм. Гешев беше назначен от мръсната троица (Борисов, Пеевски, Цацаров). А единодушието, с което прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет застана зад него, демонстрира единствено, че корупцията и моралният разпад не са изключение, а норма на държание във висшия административен орган на правосъдната власт. А някогашният основен прокурор беше награден поради цялостното си безучастие във връзка с огромната корупция с поста началник на КПКОНПИ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР