С жилищния мегапроект Кристал Тауърс, съставен от 8 кристални футуристични

...
С жилищния мегапроект Кристал Тауърс, съставен от 8 кристални футуристични
Коментари Харесай

Пловдив задмина София с иновации в луксозното строителство

С жилищния мегапроект " Кристал Тауърс ", формиран от 8 кристални футуристични кули, Пловдив дефинитивно измести София от шампионата за най-луксозно строителство, изрично е журито на XII издание на годишните награди LUXURY Property AWARDS 2022. Церемонията ще се трансформира в същински конгрес на строителството, с цел да отличи водачи в промишлеността на 7 октомври 2022 година в 5-звездния хотел " Санкт Петербург " в Пловдив. 



CRYSTAL TOWERS съчетава почит към предишното на региона и концепцията за бъдещето на пространствата в Пловдив. Северният бряг на река Марица е зоната с максимален капацитет в града, който следва да бъде осъществен. Футуристичният мегапроект ще бъде ситуиран на 65 декара на мястото на някогашната Захарна фабрика.

Кристалната cтpyктypa, която ще се откроява като пpиcъcтвиe нa гpaдcкия xopизoнт в западната част на града, ще се трансформира в самобитен портал към най-стария жив град в Европа.



Архитектурното решение съчетава в себе си респекта към предишното на региона, в който е била ситуирана една от най-старите захарни заводи в България - " Кристал ", и концепцията за бъдещето на пространствата в града. Инвеститор на плана е строителната компания " PIMK Build ", амбициозното архитектурно решение е на пловдивския проектант Веселин Русев, а правилата, върху които той стъпва, са хармония, функционалност и подтекст.



Това е първият жилищен комплекс в града, който разчупва наложените през последните години стандарти и се развива във отвесна линия. Логично са изведени образни оси на градската контактна среда и са заложени в архитектурно-градоустройственото решение. Реката и невероятната панорама, която се откриват от брега, в допълнение предизвикат арх. Русев да изведе жилищната повърхност във вертикала, като обезпечи панорама към Марица и тепетата от огромна част от жилищата в комплекса, а в същото време с това да резервира огромни зелени площи сред 8-те 75-метрови кули. CRYSTAL TOWERS е първият план, който прави зелена връзка сред два централни булеварда - " България " и " Марица ". Партерите и долните етажи на модулите ще бъдат с публични функционалности и там ще бъдат ситуирани заведения за хранене, клубове, спортни зали, магазини, обслужващи обекти. В зелените площи ще има детски площадки, зони за релакс, велоалеи. Жилищата ще оферират висок стандарт на обитаване, като цената на жилищната повърхност ще бъде съобразена с съответната локация и етаж.



В зоната на комплекса коли няма да бъдат допускани, планувани са подземни и надземни паркинги. В един от модулите ще бъде ситуиран музей и бутикова шоколадова фабрика в символ на почитание към историята на захарната промишленост в града. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР