С изслушване на един от свидетелите продължи днес делото срещу

...
С изслушване на един от свидетелите продължи днес делото срещу
Коментари Харесай

Свидетел за „убийцата на нефилими“: Изглеждаше неадекватна, беше изпълнена с гняв и ярост

С чуване на един от очевидците продължи през днешния ден делото против Мария Димитрова – Карахристева, която блъсна съзнателно с автомобила си млада жена с обяснението, че била „ нефилим “ и „ дяволско изчадие “, предава  Plovdiv24.bg. 48-годишната Мария е упрекната в съзнателно причиняване на междинна телесна щета на 31-годишната Петя Аргирова, довела до разстройство на здравето й.
Инцидентът е от 30 юни 2021 година на бул. „ Пещерско шосе “ в Пловдив. Според обвинителния акт Мария карала своето „ Волво “, когато видяла пострадалата на пешеходна пътека. Димитрова отклонила колата и преднамерено минала в платното за насрещно придвижване, без да понижава скоростта, и блъснала Петя Аргирова с автомобила си.
Пред съда през днешния ден застана 27-годишният студент Емил Гърдев. Това е младежът, който първи оказва помощ на потърпевшата и повиква полиция и незабавна помощ.
Ето какво описа през днешния ден очевидецът:
Бях тръгнал към работата ми, когато чух мощен удар. Първо помислих, че две коли са се блъснали. Когато се обърнах, видях единствено една кола и друга жена, която лежеше на булеварда. Изтичах при нея и ревизирах за пулс – имаше. Веднага извиках кола за спешна помощ и полиция. Малко по-късно потърпевшата пристигна в схващане и й споделих да лежи умерено и да не мърда. Видях по какъв начин шофьорката слезе от колата, а на мястото пристигнаха и други хора.
Шофьорката изглеждаше несъответстваща. Беше изпълнена с яд и гняв, личеше си по жестовете й и по мимиката на лицето. Каза за потърпевшата, че е … някаква дума с „ н “ беше (б.р. въпросната дума е нефилим). След като на мястото дойдоха кола за спешна помощ и полиция, дадох показания и отидох на работа “.
С показанията на Емил Гърдев завърши днешното съвещание на Окръжен съд, защото не бе подготвена поисканата преди повече от 5 седмици трета арбитражна съдебно-психиатрична експертиза. Вещите лица, които я изготвят, би трябвало да дефинират психологичното положението на обвинената Мария Димитрова – Карахристева.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР