С инвестиция от близо 19 милиона лева, асортимент от близо

...
С инвестиция от близо 19 милиона лева, асортимент от близо
Коментари Харесай

Kaufland инвестира 19 млн. лв за първия си хипермаркет в Петрич

С инвестиция от близо 19 милиона лв., подбор от близо 15 500 продукта и локален екип от 80 индивида Kaufland България откри в Петрич своя най-нов хипермаркет в страната Това е 61-вият обект на компанията в страната, като за него веригата открива 80 нови работни места
„ С наслада приветстваме Петрич - 35-ият град, в който откриваме собствен хипермаркет, в нашето Kaufland семейство. Вече 15 години потвърждаваме, че нашата компанията е постоянен и приближен сътрудник на българските клиенти, производители и снабдители. С тази цел, с мисъл и внимание към нашите клиенти и екип, с грижа за околната среда и обществото идваме и в Петрич, където през днешния ден откриваме най-новия ни хипермаркет. Той е построен напълно съгласно концепцията ни за оптимално улеснение при извършване на покупки, добра работна среда и в унисон с най-новите екологични стандарти “, разяснява при откриването ръководителят на Управителния съвет на Kaufland България Валтер Волф.

Обектът се намира на ул. „ Първомайски път “ 1 и към този момент посреща първите си клиенти. Той е ситуиран на над 4000 кв.м застроена повърхност , от които близо 2300 кв.м са комерсиална повърхност.

Първият хипермаркет на Kaufland в Петрич предлага над 15 000 продукта в непрекъснатия си подбор, от които над 11 000 са хранителни артикули, а над 4 000 – нехранителни. Важна част от предложенията са личните марки на Kaufland, които са повече от 3 000 в новия обект.

Витрината с обслужване предлага пресен избор от над 300 продукта , измежду които прясно месо, месни специалитети, сирена и деликатеси. Свежите оферти на Kaufland Петрич включват още богат избор от над 170 деликатно подбрани сортове плодове и зеленчуци, подправки и цветя. Собствената пекарна на компанията пък предлага близо 50 типа прясно приготвени самун и тестени произведения всеки ден.

Като правилен сътрудник на българските производители комерсиалната верига предлага в новия си хипермаркет над 4 400 продукта , създадени в страната. Клиентите могат да открият 112 районни оферти на 10 производителя от района на Петрич и Благоевград. Част от тях са фермерските артикули, показани в особено обособения за задачата „ Фермерски пазар “ в обекта.

Разнообразието в асортимента се добавя от над 300 биопродукти , които компанията предлага. Клиентите в Петрич могат да открият също над 30 вегетариански и 70 веган продукта.

Хипермаркетът е със стъклена входна фасада, която разрешава по-голям достъп на естествена светлина. Функционалният и съвременен интериор е основан с мисъл за по-лесната, бърза и интуитивна ориентировка измежду голямото многообразие от качествени и свежи артикули. Паркингът има 202 паркоместа .

Обектът дава отговор на най-новите стандарти за екологично и енергийно дейно строителство и е оборудван със системи, щадящи околната среда.  Сградата е оборудвана с новаторска „ зелена “ климатична система , която комбинира отопление и изстудяване. Тя не употребява горива, а остатъчната топлота от хладилните витрини и пространства, с цел да отоплява през зимата и охлажда през лятото. Хипермаркетът разполага и с последно потомство LED осветяване , с което се понижава използването на електрическа енергия с сред 30% и 40%. Всички енергийно ефикасни технологии са за да бъде понижен въглеродният отпечатък до най-малко и са в подтекста на поредната политика на Kaufland България за грижа към природата .

С новия си хипермаркет Kaufland България открива 80 локални работни места . Екипът е формиран от хора от Петрич и района, защото политиката на компанията е от самото стъпване в нов град да основава предпоставки за развиването на локалната стопанска система и обществена среда. Във всеки собствен обект Kaufland се грижи да сътвори положителни работни условия и атмосфера с удобни и просторни обществени пространства, ергономични и комфортни касови маси, както и усъвършенствана логистика при зареждане на стоките. Компанията е постоянен шеф, който дава благоприятни условия за стабилно кариерно развиване и доста положителни условия на труд – конкурентно възнаграждение и необятен пакет от обществени придобивки.

Kaufland Петрич е 61-ият хипермаркет на веригата в страната. От идването си на българския пазар компанията се трансформира в важен фактор и тласък на националната и районна стопанска система и инфраструктура по места с обща стойност на вложенията от над 1.4 милиарда лв. . През идната година компанията възнамерява да продължи с модернизацията на обектите си в цялата страна, както и с откриването на нови хипермаркети.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР