С голямо велошествие в район Тракия бе открит Велосезона 2021. Кметът

...
С голямо велошествие в район Тракия бе открит Велосезона 2021.
Кметът
Коментари Харесай

Данчо Йовчев поведе стотици колоездачи за старта на Велосезо...

С огромно велошествие в регион " Тракия " бе открит " Велосезона 2021 ".

Кметът на „ Тракия” Костадин Димитров и спортната легенда Йордан Йовчев поведоха многочисленото шествие, с което бе даден формалният старт на велосезона в Пловдив. Инициативата се организира за осми път с едно–единствено спиране предходната година, което се наложи поради въведените изключителни противоепидемични ограничения.



Днес колоната със стотици участници от всички възрасти потегли в 10.30 часа от площада на кметството на бул. „ Освобождение” 63 и измина 3-километровото трасе по велоалеите до парк „ Лаута”.

На сцената там Костадин Димитров пожела сполучлив и безавариен Велосезон 2021. Той акцентира, че Пловдив е градът с най-дълга велоалейна мрежа, като най-вече алеи има в „ Тракия”.

„ Придвиждването с колело печели от ден на ден последователи. Този тип различен превоз щади природата, спомага за здравето и положителната физика на колоездачите”, сподели Костадин Димитров.

С доста въодушевление бе изтеглена и обичайна лотария с награди, този път обезпечени от Максбайк ЕООД. С ваучери за покупка на велосипед в размер на 300 лв. си потеглиха трима късметлии, а десетки други – с тематични предметни награди.

Празникът в парк „ Лаута” продължи с отборно съревнование щафета, а класиралите се на първите три места получиха медали и награди.



Кметът на „ Тракия” Костадин Димитров се обърна с признателност към всички, съдействали за провеждането на събитието – управлението и чиновниците на V-то районно управление (на МВР), на Спешна помощ, БГ Радио, ръководителят на съдружие „ Велосити” Агоп Дадикодзян, доброволци и съидейници.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР