С година и два месеца закъснение, в руската специална военна

...
С година и два месеца закъснение, в руската специална военна
Коментари Харесай

Русия вече използва новия си танк Т-14 Армата в Украйна

С година и два месеца забавяне, в съветската " специфична военна интервенция " в Украйна най-накрая се включи сухопътната горделивост на Кремъл - роботизираният танк Т-14 " Армата ". Все още действително той не се употребява по предопределение и не е в пряк контакт с съперника.

Детайли: Няколко машини обстрелват от разстояние украинските позиции, излиза наяве от дописка на организация РИА " Новости ", която цитира свои източници.

Танковете не вземат участие най-малко все още в опитите на съветските сили да пробият защитата на съперника. Освен това се е наложило да им се инсталира спомагателна отбрана от противотанкови ракети и снаряди, а екипажите са получили спомагателна подготовка за по-добра взаимна работа.

Контекст: " Армата " е единственият серийно създаван танк от трето потомство в света. Той се отличава с изцяло автоматизирания си купол, в който е ситуирано 125-милиметрово оръдие.

Екипажът е от единствено двама души, които са ситуирани в мощно бронирана капсула в предната част на бойната машина. Това покачва възможностите им за оцеляване при директно попадение.

Това е и първият съветски танк, при който се мисли за запазването на живота на екипажа - досега обичайно по-голям приоритет имаше компактният дизайн, цената на който беше фактът, че танкистите нямаха никаква отбрана при вероятно взривяване на боекомплекта след удар от ракета или снаряд.

На доктрина танкът може да стане и изцяло самостоятелен с монтирането на в допълнение съоръжение и датчици.

" Армата " беше показан публично през 2015 година, като упоритостта на Кремъл беше да има 2300 единици от него през 2020 година

Програмата по основаването, развиването и производството на Т-14 беше съпроводена с голям брой забавяния, механически проблеми и промени в заданията. Така Москва към този момент чака 2300 бройки към 2030 година, а през декември 2021 година организация " Интерфакс " заяви, че е почнало производството на 40 танка, които би трябвало да бъдат доставени след 2023 година

Даже и войната да е ускорила работата, съгласно множеството анализатори количеството налични " Армата " се мери в десетки, а производството на нови се бави в допълнение поради глобите и затруднените от тях доставки на електроника - това е и първият съветски танк, който е мощно подвластен от съществуването на съвременни чипове.

Така съветското нахлуване в Украйна се организира с танкове от руско време - главно с разнообразни модификации на Т-72, Т-80 и по-малки количества Т-90. На бойното поле обаче руснаците изкараха и машини като Т-54, Т-55, Т-62 и Т-64 - танкове от 50-те и 60-те години, останали в дълбокия запас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР