С гигант, заковал кантара на 792,5 килограма, екип от Бавария

...
С гигант, заковал кантара на 792,5 килограма, екип от Бавария
Коментари Харесай

Вижте най-голямата тиква в Германия

С колос, " заковал " кантара на 792,5 кг, екип от Бавария беше разгласен за първенец в състезание за определянето на най-тежката тиква в Германия , съобщи ДПА.
Biggest pumpkin in Germany crowned at Ludwigsburg Pumpkin Festival -
— GermanyEnglishNews (@germanyenglish1) На второ място в своебразната конкуренция, проведена в границите на тематичен фестивал в град Лудвигсбург, остана тиква с тегло 644 кг.

Въпреки внушителните си близо 800 кг , тазгодишната национална шампионка " бледнее " спрямо миналогодишната победителка, която " закова " кантара на 900 кг.
И до момента в който за наблюдаващите претеглянето на големите тикви е същинско развлечение, за производителите им конкуренцията е кулминационната точка на съвсем целогодишно " гризане на нокти " към начинание, в което са вложили куп средства и време.

Петер Бонерт от Емендинген от години взе участие в съревнованието за най-тежка тиква в Германия. Тиквовъдът споделя, че п роцесът стартира още при започване на годината със закупуването на най-хубавите семена на търгове в интернет. Понякога едничко семе от предходна шампионка коства няколко стотици евро. През май, след появяването на евентуалните спечелили, стартира непрекъснато напояване и обработване. По думите на Бонерт заниманието му лишава до шест часа на ден.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР