С Елизабет II си отиват няколко епохи. Кралицата беше жив

...
С Елизабет II си отиват няколко епохи. Кралицата беше жив
Коментари Харесай

Станишев: БСП е в ПЕС, а в последните години тръгна в друга посока

„ С Елизабет II си отиват няколко столетия. Кралицата беше жив очевидец и участник във Втората Световна война. Под нейна закрила се случва демонтажът на Британската империя. После интервалите на Маргарет Тачър, Тони Блеър и така нататък Това е една ера с доста разнообразни стадии. Какво чака Обединеното кралство никой не знае, никой не знае и какво чака света. Цялата изразителност на Брекзит се оказа подправена и Англия не наподобява толкоз велика, колкото си я представяха последователите на Брекзит “.

Това сподели пред БНР Сергей Станишев, министър председател на България в интервала 2005-2009 година, някогашен водач на Българска социалистическа партия, в този момент евродепутат и ръководител на ПЕС.

Според него Европа влиза в нов свят, в който една рецесии подхранва друга, взаимно се зареждат и основават провокации за стопанските системи и обществените системи.

„ Изцяло не може да се откри отплата на газа, който идва в Европа от Русия. … Твърди се, че в този момент делът на съветския газ е понижен от 40% на 9%, само че за мен това са много изкуствени числа “, разяснява той и изрече съмнение, че огромна част от контрактуваните количества азерски газ за Европа ще е възложен на Азербайджан газ от Русия, от „ Газпром “, само че „ ще се брои не за съветски “.

Големият проблем е цената на газа, акцентира някогашният министър председател и водач на ПЕС:

„ Трябва да има доста мощен обществен пакет за поддръжка на хората и на бизнеса за тази зима. Друг метод да оцелеят и жителите, и промишлеността няма. Трябва да са доста таргетирани ограниченията, а да не е механично увеличение на някакви заплащания, включително и обществени, тъй като това помпа инфлацията “.

По думите му работещата стопанска система е най-силната обществена мярка.

„ Няма да се кандидатирам за ръководител на ПЕС, тъй като би трябвало мощна партия, която да е авторитетна в страната и на европейско равнище. Аз съставлявам Българска социалистическа партия в ПЕС, само че в последните години партията потегли в друга посока, сочейки Орбан като образец, водейки някакви безсмислени борби с Истанбулската спогодба. Това нещо се видя. Не е загадка и войната, която се водеше против мен. … Решението ми е политическо “, изясни решението си Сергей Станишев.

Той посочи, че България влиза в интервал на икономическа и обществена неустойчивост и на политическа фрагментация:

„ Без разговор няма да станат нещата, партиите в този момент взаимно си отхвърлят разговор, което прави доста мъчно образуването на държавно управление по-късно “.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР