С два гола на Бруно Фернандеш Португалия победи Уругвай с

...
С два гола на Бруно Фернандеш Португалия победи Уругвай с
Коментари Харесай

Португалия и Бразилия се класираха за елиминациите в Катар

 Efbet Article Horizontal 1180X300
С два гола на Бруно Фернандеш Португалия победи Уругвай с 2:0 и стана третият участник в елиминациите на международното състезание по футбол след Франция и Бразилия.

С втората си поредна победа португалците се класират на осминафиналите. Развръзката в група Н за втората позиция остава отворена, защото Гана има 3 т., а Южна Корея и Уругвай са с по една. На 2 декември уругвайците се срещат с Гана, а Португалия играе с Южна Корея.

В по-ранната среща Бразилия се класира за 1/8-финалите откакто надигра Швейцария с 1:0, като единственият гол вкара Каземиро в 83-ата минута.

С две следващи победи Бразилия има 6 точки, а швейцарците са с три. Останалите два тима в групата Камерун и Сърбия имат по една точка.  В последния си мач на 2 декември, който е с Камерун, бразилците се нуждаят от точка, с цел да си подсигуряват първата позиция. Тя ще им обезпечи среща в осминафиналите с втория от група Н, в която са Португалия, Гана, Уругвай и Южна Корея.

 

Ювентус: Целият ръб на шефовете на „ Старата госпожа “ подаде оставка

Целият ръб на шефовете на Ювентус подаде оставка, в това число президентът Андреа Аниели и вицепрезидентът Павел Недвед, се споделя в изказване на италианския клуб от Серия А.

Бордът на шефовете се отдръпна всеобщо, " откакто взе поради централната роля и смисъла на висящите правни и счетоводни въпроси ", се споделя в отпратка към продължаващото полицейско следствие.

От предходната година прокурорите в Торино изследват изказванията за подправено счетоводство и нередности при прехвърляния и заеми на играчи.  Отиващият си директорски съвет " счете, че (е) в най-хубав публичен интерес да предложи на Ювентус да се достави с нов директорски съвет, който да се заеме с тези въпроси ", се споделя в изказването.

От изпълнителния шеф Маурицио Аривабене беше поискано да остане на поста си за временен интервал, до момента в който бъде формиран нов ръб на торинските колоси, оповестиха от клуба.

Следващото заседание на акционерите ще се организира на 27 декември, се споделя в известието.
Юве е проверяван поради 282 млн. евро (319 млн. долара) финансови облаги - позитивната разлика сред цената на покупките и продажбите без амортизацията и обезценяването - от поредност прехвърляния на играчи, осчетоводени във финансовите му резултати за 2019, 2020 и 2021 година

Прокурорите в Торино проверяват опцията Юве, който е листван на италианската фондова борса, да е показал подправена счетоводна информация на вложителите и да е изготвил фактури за несъществуващи покупко-продажби през този интервал.

Множество прехвърляния, в които вземат участие Юве и други клубове, също са обект на редом следствие, което беше стартирано от Италианската футболна федерация  през октомври.

Откритото от прокурорите ще бъде предадено на футболната федерация, която има пълномощия да глоби клубовете с разнообразни санкции - от санкции до изхвърляне от лигата.  Клубът ще " продължи да си сътрудничи с надзорните и секторните органи ", се споделя в известието.

 

Формула 1: Спортният шеф Рос Браун подаде оставка

Спортният шеф на международния шампионат на Формула 1, англичанинът Рос Браун, подаде оставка от поста си. Това беше оповестено от пресслужбата на организацията.

" Сега е подобаващият миг да се отдръпва. Свършихме по-голямата част от работата и в този момент сме в интервал на консолидация. През 2026 година ще има нов автомобил, само че до тогава остават още четири години, тъй че е по-добре идната група хора да поеме тази част от работата. Смятам, че напущам Формула 1 в превъзходен миг ", сподели Браун.

Браун е на 68 години и е състезателен шеф на Формула 1 от 2017 година Специалистът е минал през тимовете на Williams, Benetton (където Михаел Шумахер печели първите си две титли), Honda, Braun и Mercedes. От 1997 година Браун се причислява към Ferrari, където тимът печели шест Купи на конструкторите (1999-2004 г.), а Михаел Шумахер - още пет (2000-2004 г.).
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР