С Добре дошли в УНСС! Добре дошли в аула Максима“!

...
С Добре дошли в УНСС! Добре дошли в аула Максима“!
Коментари Харесай

УНСС откри новата академична година

С „ Добре пристигнали в УНСС! Добре пристигнали в зала „ Максима “! приветства студентите, преподавателите и гостите на университета, ректорът проф. доктор Димитър Димитров. Националния, европейския и студентския химн " Gaudeamus igitur " дадоха началото на тържествената гала за Новата академична 2021/2022 година в най-големия стопански университет в Югоизточна Европа.

Да открие академичната година беше министърът на образованието и науката чл.-кор. проф. д.х.н. Николай Денков. Специални посетители в залата бяха, зам.-министърът на опазването на здравето доктор Тома Томов и ръководителят на Съвета на ректорите на Република България и ректорът на Софийският университет „ Св. Климент Охридски “ проф. д.ф.н Анастас Герджиков.



„ Предизвикателствата и измененията са част от живота и би трябвало да се стремим да извлечем положителното от тях. Искам да благодаря на всички Вас, преподаватели и студенти, които сполучливо се справихте с отдалеченото образование. По традиция на този ден загатваме известните и съумели персони, приключили нашия университет, както виждате и в кабинета „ Янев 2 “ има шестима министри, приключили нашия университет. Но през днешния ден словото ми е друго, тъй като огромните герои сте Вие. Въпреки сложната просветителна конюнктура Вие успяхте да се преборите за достойното си място в УНСС “, обърна се ректорът към новоприетите студенти.



Проф. Димитров пожела на първокурсниците годините, прекарани в УНСС, да ги приготвят за всички провокации, пред които ще се изправят и да ги изградят като образовани жители на света, дейни и виновни за бъдещето.



Министърът на образованието и науката чл.-кор. проф. д.х.н. Николай Денков, благодари за поканата да участва на първия ден на новата академична година, в едно от най-уважаваните висши учебни заведения в България. „ Приветствието ми е ориентирано най-много към студентите, изключително първокурсниците, тъй като за тях е този ден, ден, в който стартират нов стадий от живота си. Това, което ни научи рецесията обвързвана с ковид и измененията, които преживяхме всички към нея е илюстрация на една историческа истина, която всички би трябвало да имаме поради. Развитието на обществата, на страните постоянно минава през по-малки и през по-големи рецесии. Държавите, които съумеят да ги преодолеят, да ги употребяват по най- положителния метод, с цел да се придвижат напред са тези, които вземат верните решения. Казвам всичко това, тъй като тук са бъдещите управленци и хора, които ще вземат решенията в България “, съобщи министърът. 

Проф. Денков акцентира, че единствената основа за взимане на верните решения е науката, а истината е в конфликта на разнообразни хрумвания.

С приветствия към студентите и преподавателите се обърнаха и проф. доктор Борислав Борисов, почетен ректор и почетен професор на УНСС, проф. доктор Лалко Дулевски, ръководител на Общото заседание на университета, Ангел Стойков, ръководител на Студентския съвет на УНСС, Даниел Парушев, ръководител на Националното посланичество на студентските препоръки и Симона Никова от Бургас - първокурсничката в компетентност „ Международни стопански връзки с преподаване на британски език “.

На откриването на новата академична година участваха ректорското управление на университета проф. доктор Мирослава Раковска, заместник-ректор по образователната активност, доцент доктор Михаил Мусов, заместник-ректор по научноизследователска активност и интернационално съдействие, проф. доктор Цветана Стоянова, заместник-ректор по институционално и бизнес съдействие и студентски политики, помощник-ректорът проф. д.ик.н. Кирил Стойчев, проф. доктор Даниела Фесчиян, ръководител на Контролния съвет на УНСС, декани, ръководители на катедри, основни секретари, ръководителят на Националното посланичество на студентските препоръки Даниел Парушев,  Доц. доктор Лиляна Вълчева, ръководител на Съвета на настоятелите, ректори на висши учебни заведения, сътрудници от работодателски организации, настоятели.

Министърът на образованието проф. д.х.н. Николай Денков написа посвещение в златната книга на  УНСС.



" Уважаеми проф. Димитров,

уважаеми сътрудници, скъпи студенти,

Сред вас са актуалните и бъдещите управленци на България, водещите бизнесмени, икономическите анализатори и съветници на всички равнища, по тази причина моят апел към вас е да носите тази тежка и значима отговорност пред обществото с достолепие, употребявайки най-новите достижения на българската и международната просвета. Това е единствената здрава основа върху която могат да се надградят верните и сполучливи управнически решения.

С благопожелание за още повече триумфи в образованието, науката и подготовката за водещи за страната фрагменти.

Николай Денков, длъжностен министър на образованието и науката. "



По традиция студенти и преподаватели сервираха венци пред паметника на създателя и първи ректор на УНСС проф. Стефан Бобчев. След тържественото разкриване на образователната година се организираха срещи на първокурсниците с управленията на факултетите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР