С декларация на парламентарната група на Възраждане“ започна днешното заседание

...
С декларация на парламентарната група на Възраждане“ започна днешното заседание
Коментари Харесай

Възраждане поиска махане на решетките от НС и извинение

С декларация на парламентарната група на " Възраждане “ стартира днешното съвещание на Народното събрание. Декларацията е по отношение на поставените железни решетки на входа на Народното събрание.

" Възраждане " изиска махане на решетките от Народно събрание и опрощение от поставилия ги. 

Въпросните решетки са сложени преди митингите в София през вчерашния ден и провокираха най-различни мнения във Facebook. Ето част от тях:

- Аууу тези решетки са ъпдейтнати, съвременни

- Май се готвят за битка с нас!? Или се пробват да привикват с едно място в което има непрекъснати решетки

- Страх ги е от националната обич

- Едно посолство ги учи да не дадат властта на народа. Сами няма да си тръгнат. Ако по този начин не престават, война ще има. Народът ще ги отнесе заедно с решетките.

В същото време, чака се през днешния ден като точка втора Народното събрание да разгледа искането за предварително освобождение на Мирослав Иванов като заместник-председател на Народното събрание (НС).

Проекторешението ще е точка в дневния ред.  Вчера представители на трите опозиционни парламентарни групи - на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане ", внесоха план на решение за освобождение на Мирослав Иванов ( " Продължаваме Промяната " ) от поста. Според парламентарния устав предлагането се слага на гласоподаване на първото съвещание след деня на постъпването му, като се дава право на лицето да бъде изслушано. НС ще гласоподава на първо четене Законопроект за българския език.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР