С декларация на Има такъв народ в парламента бе почетено

...
С декларация на Има такъв народ в парламента бе почетено
Коментари Харесай

ИТН напомни на парламента за спасяването на българските евреи

С декларация на " ИТН " в Народното събрание бе почетено спасяването на българските евреи по време на Втората международна война, оповестява Новини.бг.

„ Сваляме глава пред Димитър Пешев. С включване на съглашението за депортиране на българските евреи е заплашен техния живот. Мигновената му реакция е повода за избавяне на живота на българските евреи “, прочете от парламентарната естрада националният представител от Има Такъв Народ Снежанка Траянска.

Тя напомни, че Пешев изпраща писмо до Богдан Филов, подписано от 42 депутати: „ На този ден кюстендилци сервират цветя на паметника на Димитър Пешев в града. Прекланяме се пред смелостта и човеколюбието на героите, избавили българските евреи. Днес на фона на война и пандемия от ден на ден се замисляме за цената на човешкия живот. Той няма цена “.

В декларацията си депутатите от " ИТН " декларират, че се прекланят пред човечността на спасителите и пред жертвите, депортирани от беломорска Тракия. И оповестяват, че 79 години след спасяването на българските евреи в Кюстендил ще бъде открит нов мемориал.

" Днес, след две години пандемия и войната в Украйна, се замисляме над човешкия живот - той няма цена ", се споделя още в документа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР