С дебютна самостоятелна изложба във фоайето на Община Благоевград талантливи

...
С дебютна самостоятелна изложба във фоайето на Община Благоевград талантливи
Коментари Харесай

Талантливи деца с дебютна изложба във фоайето на община Благоевград

С дебютна независима галерия във фоайето на Община Благоевград надарени ученици на ЦЛТРДБ и НХГ притеглят внимание с въображение и креативност
Три надарени ученички от Националната филантропична гимназия „ Св. св. Кирил и Методий “ и Центъра за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград показват във фоайето на Община Благоевград първата си взаимна галерия, озаглавена „ Началото “.
Експозицията от 44 картини включва произведения на Ана-Мария Миладинова - 12 клас, Александра Гочева - 11 клас и Петя Вретенарова -12 клас.
Изложбата бе открита от Силвия Домозетска, шеф на Дирекция „ Култура, спорт и туризъм “ към Община Благоевград, Богдана Костадинова, шеф на ЦЛТРДБ и шефа на НХГ Светлана Солачка.
„ Произведенията, които ще видите тук притеглят вниманието с пъстротата на младежкото безстрашие. Нека за създателите тази галерия бъде началото на един сполучлив път, изпълнен с ентусиазъм и дано по този в никакъв случай да не не помнят своите учители, които са им помогнали да развият капацитета си “, сподели Силвия Домозетска. Десетки родители и другари извършиха фоайето на Община Благоевград, с цел да прегледат експозицията, която включва стъклопис, графика, живопис.
След формалното разкриване програмата продължи с музикални осъществявания на възпитаници от НХГ.
Авторите са основали творбите си под управлението на учителите им в ЦЛТРДБ и НХГ - Царимира Георгиева и Илия Филипов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР