С благодарност и признателност България отново свежда глави в дълбок

...
С благодарност и признателност България отново свежда глави в дълбок
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Загиналите за свободата ни вдъхновяват за духовно-културен възход

С признателност и благодарност България още веднъж свежда глави в бездънен реверанс пред паметта и подвига на всички знайни и незнайни герои на нашата независимост. Това сподели Патриарх Неофит в своето слово по време на Молебена по случай Освобождението на България 3 март, заяви Светият синод.

" И тази година в деня на Освобождението на България дружно благодарихме на бога за този популярен негов подарък към всички нас и дружно се помолихме за упокой на душите на всички православни воини, отдали живо та си за българската независимост и самостоятелност. Връщаме се обратно във времето, когато, в порива на свободния дух, нашите почтени и славни предшественици, подкрепяни от братя по религия, съумяха да увенчаят вековната битка на православния ни народ и да възстановят изгубените в миналото духовна и политическа българска независимост ", сподели патриарх Неофит.

" С признателност и благодарност през днешния ден православна България още веднъж свежда глави в бездънен реверанс пред паметта и подвига на всички знайни и незнайни герои на нашата независимост, възкресявайки техните светли облици и свещено дело. В загатна за стореното от тях се въодушевяваме за още по-всеотдайни старания и ежедневен старателен труд, за оделотворяване на техните завещания към поколенията и за още по-голям духовно-културен и държавно-творчески напредък на скъпата ни Родина ", сподели главата на Българската православна черква.

" Вечна и блажена да бъде паметта на героите на българската независимост! Нека всемилостивият господ благоволи и отсега нататък към православния ни народ и към нашето земно родно място, за чието избавление бяха положени толкоз доста старания и бе пролята българска и братска кръв. Да живее и да укрепва българската независимост, та в нея народът ни, Православната ни черква и вековната ни и славна страна да пребъдват и се утвърждават в божията обич, в християнската религия и вяра, и всички ние дружно да принасяме несметен плод на нематериалност, култура и просвета, като продължаваме да градим своето бъдеще върху положените от нашите предшественици здрави и дълговечни основи. Божият мир и неговата велика благосклонност да бъдат с всички нас! За доста и благословени години! ", приключи патриарх Неофит.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР