С амбицията ГЕРБ да продължи да управлява в Пловдив тръгва

...
С амбицията ГЕРБ да продължи да управлява в Пловдив тръгва
Коментари Харесай

ГЕРБ тръгва към нова победа от Пловдив, посрещнаха Борисов на крака

С упоритостта ГЕРБ да продължи да ръководи в Пловдив потегля партията в града. Подкрепа за претендента за кмет Костадин Димитров пристигна да съобщи и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Пред стотици членове и симпатизанти на партията с изключение на Димитров бяха показани и шестте претенденти за районни кметове, както и листата за общински съветници.
„ Време е да решим проблемите с финансовата рецесия в общината, ясно и тъкмо да определим приходната и разходната част. Разширяване на Пловдив, свързване на регионите „ Южен “ и „ Тракия “, продължението на бул. „ Северен “ ще се случи, даде обещание претендентът за кмет Костадин Димитров. Той изиска разширение и на културния календар, река Марица да бъде разчистена, хълмовете да спрат да са неглижирани. Пловдив – град на хората, пешеходните пространства са изключителна обществена облага, настоя той.
И даде обещание нова математическа гимназия в града.
Областният координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев акцентира, че 8 години партията няма загуба в региона и благодари за поддръжката. Той показа и претендентите за кметове на останалите общини в региона. И назова Бойко Борисов „ моя министър председател “. След това даде думата на Делян Добрев, който дефинира настоящия кабинет като вълк в овча кожа.
„ Подкрепяме това държавно управление, с цел да има държавно управление. Гледаме да не му разрешаваме да прави огромни неточности. И се надяваме при ротацията кабинетът да проработи добре “, съобщи Добрев. Той означи, че в бюджета има 2 милиарда и половина по–малко доходи, които не могат да ги съберат.
„ Всички виждате какъв брой е талантлив финансовият министър. Това е най–слабият министър, който България е имала от началото на демокрацията до в този момент “, сподели Добрев. И приключи с думите: „ Трябва да ги махаме, само че първо да минат локалните избори “. „ Сваляйте ги към този момент, де “, извика жена от залата.
След това думата взе Борисов. „ Помните ли, когато банкрутира КТБ? И говорихме за постна пица. Когато затягахме коланите, когато ни укоряваха, че не подвигаме пенсии и заплати, тъй като страната е като семейство – би трябвало да знаеш какво има в джоба “, сподели водачът на ГЕРБ. И добави, че на идната година след банкрута на банката страната е излязла на остатък.
„ Когато пристигна време да приказваме за бюджета, ще питаме „ Защо сме разточителни, сътрудник Денков. Менда знае по какъв начин сме се карали дали да дадем 1 милион лв. за казана за ракия. 2,8 милиарда платихме за осемте самолета. И всяка година заделяхме по 1 милиард лв. за саниране. Коце, какъв брой блока са санирани в „ Тракия “, попита той Димитров. И чу отговор 10.
Борисов напомни думите на Кирил Петков, казани в Пловдив. „ Каза, че в случай че техният кмет завоюва, щял да финансира инфраструктурните планове. А за какво като беше министър председател не ги финансира “, попита водачът на ГЕРБ.
И даде обещание пред цялата зала, че при ротацията, в бюджета ще бъдат заложени пари за уголемение на околовръстното на Пловдив, както и за довършването на двата стадиона.
„ И тъй като сме в тази зала, която ние ремонтирахме, само че се употребява от операта, давам обещание и опера на Пловдив да създадем “, сподели Борисов.
„ Готов съм да сключа договорка за Пловдив, тъй като ми е обичан. Но като ви виждам трафика, би трябвало да се направи околовръстното, тъй като градът ще колабира. Добре, че София имаше шанс с мен да й направя Южната, Северната и Западната дъга. Само тази за Банкя оставих и в този момент и аз се мъча в тапи. Колко прав е бил Тодор Живков, като най–напред си направи пътя за Правец “, сподели шеговито Борисов. И пожела триумф на претендентите за кметове и общински съветници от ГЕРБ.  На влизане в залата Борисов поздрави депутата Радомир Чолаков, който през днешния ден е и рогжденик.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР