С 44 ареста в 11 страниБезпрецедентна международна операция, включваща власти

...
С 44 ареста в 11 страниБезпрецедентна международна операция, включваща власти
Коментари Харесай

Европол разби най-крупната нарко-мрежа в Европа

С 44 ареста в 11 страни
Безпрецедентна интернационална интервенция, включваща управляващи от 11 страни, докара до ареста на 44 обвинени членове на незаконна мрежа, считана за една от най-опасните в Европейския съюз, оповестиха Европол и Евроджъст в петък.

„ Няколко незаконни организации работеха дружно, с цел да правят широкомащабни мулти-криминални действия в и отвън Европейски Съюз “, се споделя в взаимно изказване на европейските организации, основани в Хага, представено от Агенция Франс Прес.

„ Няколко незаконни организации работеха дружно, с цел да правят широкомащабни поликриминални действия в и отвън Европейски Съюз “, се споделя в взаимно изказване на европейските организации, основани в Хага.

По време на интервенцията, която се е провела във вторник, координирана от Европол и Евроюст, са били осъществени към 100 обиска в цяла Европа, ориентирани както към ръководителите на тези незаконни организации, по този начин и към техните сътрудници, прецизира известието.

Мрежата, за която също се счита, че е обвързвана с огромни организации за трафик на опиати отвън Европейски Съюз, е работила в Литва, Латвия, Чехия, Полша, Франция, Германия и Словакия. „ Мащабът на трафика на опиати, приписван на мрежата, е голям, като дейностите са докладвани на три континента “, споделиха от Европол и Евроджъст. Иззети са огромни количества кокаин, хашиш, канабис и метамфетамин.

„ Престъпната мрежа беше структурирана като бизнес, с разнообразни незаконни групи и медиатори, работещи дружно през границите, с цел да управляват цялата верига на трафика на опиати – от организирането на големи доставки на опиати до разпространяването в Европа и отвън нея “, оповестява още официалното съобщение на Европол и Евроюст.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР