С 3D цветен принтер Da Vinci и LEGO-роботи ще работят

...
С 3D цветен принтер Da Vinci и LEGO-роботи ще работят
Коментари Харесай

Училище в Стара Загора със свой STEM център

С 3D пъстър принтер Da Vinci и LEGO-роботи ще работят учениците от XIII ОУ „ Св. П. Хилендарски “ в Стара Загора. „ Училището е единственото главно в Града на липите, спечелило план по Национална стратегия „ Изграждане на учебна STEM среда ”, Дейност II: Малки планове, Тип план: Класни стаи за изобретателни цифрови основатели “, осведоми шефът Иво Радков.
STEM образованието е ориентирано към проучване на естествени науки, математика и технологии, повишение на просветителните резултати, придобиване на компетентности, трайни, цялостни познания, основни умения и настройки, насочени към практиката, развиването и кариерното насочване на учениците и насочването им към софтуерни специалности.
 100 дръвчета за 100 години БМЧК 100 дръвчета за 100 години БМЧК
Българският юношески Червен кръст (БМЧК) започва Национална акция #УмножиДоброто във връзка Деня на Земята и по отношение на отбелязване...
Откриването на STEM центъра ще се състои при започване на идната образователна година, само че към този момент са доставени 3D пъстър принтер, 18 компютъра, LEGO -роботи, Arduino и LEGO комплекти.
Вече е налично и актуалното обзавеждане за замислените от учебния екип общо 5 зони за промяна, които са визуализирани в подробен интериорен план на Джи Монтаж ЕООД с извънредно изобретателния дизайнер Снежана Иванова.
Реализира се идея за новаторска просветителна среда с потребление на най-нови интерактивни технологии за образование. Обособените пространства в STEM центъра ще обезпечат подобаваща креативна среда с фокус върху естествените и инженерните науки, математиката и технологиите за всички планувани обучителни действия, за обществено другарство и ще се изградят към технологии, които са значими за бъдещата реализация на учениците и на такива със СОП.
„ Учениците на XIII ОУ „ Св. Паисий Хилендарски “ ще могат да вземат участие в съответни действия като роботика, спортна математика, анимация, 3D принтиране, клубове по физика, мейкърспейс интензивности и други “, показа Иво Радков. „ Това е огромна стъпка за нас, за децата в нашето учебно заведение, за образованието като цяло “, добави той.
 29-та Национална антарктическа експедиция завърши сполучливо 29-та Национална антарктическа експедиция завърши сполучливо
Шестимата полярници – командирът въз основата Йордан Тодоров, инженерите Петър Сапунджиев и Емил Иванов, лекарят доктор Атанас Пелтеков...
Припомняме, че м. година в школото бе осъществен интериорен план „ Обичам моето учебно заведение “, чиято цел бе обезпечаване на удобна и релаксираща образователна среда. Всяка стая има собствен дух: определен е цвят, който да подхожда с самостоятелния фототапет, направен според от предмета, който се учи в нея. А децата в началните класове се радват на вълшебни герои по стените. Върху тапетите има вдъхновяващи мисли, положителни думички, послания и информация от образователния материал, които образуват полезностите у подрастващото потомство. Фоайетата на трите етажа са завършени като място за отмора и отдих. Темата на всяко показва хубостта на България. На първия етаж - слънчогледовите полета, на втория – цветята, на третия - Розовата котловина и на четвъртия - планините. Върху фототапетите са изписани любопитни обстоятелства по другите тематики. Обособени са и специфични кътове от цветя „ чистачи ” и билки в класните стаи и фоайетата, които да освежават въздуха.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР