С 385% е поскъпнала на някои места водата за напояване,

...
С 385% е поскъпнала на някои места водата за напояване,
Коментари Харесай

Удар за земеделците! Водата за напояване се увеличава с 385%

С 385% е поскъпнала на някои места водата за напояване, цените за тази година са избрани от държавното сдружение " Напоителни системи ". 2,2 лева за кубик вода за напояване заплащат производители и тава е най-скъпото за страната, сигнализират те по БНР.

Още напролет земеделци сигнализираха за вискоките цени,а в разгара на сезона към този момент би трябвало да заплащат скъпата вода, а бещанията на страната, че ще ги компенсира по някакъв метод, към момента са единствено на хартия.
-->
" Искаме водата да пристигна при земята, да има основан фонд " Мелиорации ", който да се грижи и да няма опасност за нито един производител под каквато и да е форма, и всеки производител, искащ да създава плодове и зеленчуци, да има безграничен достъп до вода ", съобщи Божидар Петков - ръководител на Българската асоциация на малинопроизводителите.Друго терзание на земеделците е обвързвано с това, че има закон, който планува наказване до 2 години отнемане от независимост и санкция от 5 до 15 хиляди лева за хора, които употребяват поливна вода без позволение от Министерство на околната среда и водите, означи още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР