С 38% са се увеличили онлайн посетителите на регионалната библиотека"Гео

...
С 38% са се увеличили онлайн посетителите на регионалната библиотека"Гео
Коментари Харесай

Библиотеката в Монтана привлича повече читатели онлайн /снимки/

С 38% са се нараснали онлайн посетителите на районната библиотека "Гео Милев " в Монтана, заяви шефът й Анелия Иванова - Тодорова.
Чрез разнообразни платформи библиотекарите са влизали в училищен часове, провеждали са показване на книга онлайн. Според Иванова рецесията, която трябвало да преодолеят по време на пандемия е дала опция да се усили и разгърне активността по друг метод.
От този месец културната институция разполага и с машина за стерилизация на книги "Book Sterilizer SK-8000. Апаратурата е инвестиция на общината и бе демонстрирана пред публицисти в наличието на кмета Златко Живков
Стерилизаторът за книги има три броя UV-лампи, посредством които се обезпечава ефикасна отбрана против вируси, бактерии и паразити. В нея за 30 секунди могат да бъдат обработвани по едно и също време 6 книги. След процедурата те излизат освен по-чисти, само че и в допълнение ароматизирани с освежител.
„ Това е нещо належащо и обикновено за актуалния свят. Свързано е освен с безвредното прилагане на книгите, само че и с тяхното вярно предпазване. Изпълнихме инвестиция, която бе планувана в бюджета и утвърдена от общинския съвет”, съобщи кметът Златко Живков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР