С 33-ма въздържали се“, един против“ и 8 за“ Общинският

...
С 33-ма въздържали се“, един против“ и 8 за“ Общинският
Коментари Харесай

Решено: Провокацията на ДеБъ в Пловдив не успя, ул. „Гладстон“ става с 4 ленти

С 33-ма „ въздържали се “, един „ срещу “ и 8 „ за “ Общинският съвет в Пловдив отхвърли предлагането на Демократична България /ДБ/ да не се реализира разширението на ул. „ Гладстон “, в сектора от бул. „ Руски “ до ул. „ Преслав “. Според  Демократична България в случай че това се случи, трафикът ще се усили, а въздухът в центъра ще е доста по-замърсен. Другият аргумент на Демократична България е, че ще се разрушат здания – монументи на културата и ще се затрудни плануваната реорганизация на кино „ Космос “.
Общ устройствен план планува секторът да е с 4 ленти и да е необятен 24 метра, а не както е в този момент – единствено с две ленти и широчина от 17 метра.
Съветниците дадоха опция за изявления и на притежателите на къщи. Те апелираха  улицата да остане, както е в този момент, а къщите им да не се отчуждават и събарят. Независимият консултант Слави Георгиев успокои живеещите на „ Гладстон “, че няма по какъв начин те да бъдат отчуждени.
Главният проектант на Пловдив Димитър Ахрянов заяви, че следва да стартира проучване на „ Гладстон “, което ще покаже допустимо ли е габаритът да бъде ограничен и до какво би довело това. Според него изследването ще обхване и близките булеварди, кръстовища и зони до улицата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР