С 30% по-малко покупко-продажби на жилища отчитат през първото тримесечие

...
С 30% по-малко покупко-продажби на жилища отчитат през първото тримесечие
Коментари Харесай

С 30% по-малко продажби

С 30% по-малко сделки на жилища регистрират през първото тримесечие на настоящата година в Индонезия. Става дума за парцели ситуирани в жилищни комплекси.

Рейтингоната компания Fitch преразгледа прогнозите си за югоизточния пазар за настоящата година от постоянен към отрицателен, като се базира на „ невиждания спад във вътрешното търсене”. Moody's отбелязва, че поевтиняването на индийската рупия по отношение на американския $, което е най-ниското равнище след азиатската финансова рецесия през 1998 година Тогава обстановката докара до неспособност на строителите да си изпатят заемите.

„ Очаква се общият размер на пазара през първото полугодие на 2020 година да се намали. Някои огромни бизнесмени към този момент се сблъскват огромни компликации, защото пандемията от ковид подрива приходите в резултат на по-малко на брой осъществени продажби. От страна на евентуалните купувачи – все по-малко огледи, заради наложената обществена изолираност. За строителите – това оскъпява заемите, взети за създаване, с 10%-11%”, споделя Дейвид Чидъл, ръководещ шеф на Cushman & Wakefield Indonesia.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР