Рязко застудяване настъпва на Ивановден след януарската пролет, на която

...
Рязко застудяване настъпва на Ивановден след януарската пролет, на която
Коментари Харесай

Пазете се! Зимата ни връхлита мощно

Рязко захлаждане настава на Ивановден след януарската пролет, на която се любуваме от началото на годината.

Скачащите за кръста на Йордановден случиха на извънредно топло време. В Плевен и Ахтопол температурите в четвъртък следобяд доближиха 19°.

Още в нощта против петък обаче в България мощно ще стартира да нахлува леден въздух, а температурите на Ивановден ще са с десетина градуса по-ниски от тези ден по-рано на Богоявление. Още през нощта по високите квартали на София преваляванията ще преминат и в сняг, само че не се чака да се образува сериозна завивка. През петъчния ден времето в столицата ще е най-вече облачно и прохладно. Минималните температури ще са сред -2 и 0°С, а оптималните - до 4-5°, предвиждат от Меteo Balkans. Сняг се чака и в други региони на Западна България, както и в Предбалкана.

През почивните дни и при започване на новата седмица времето ще се задържи облачно с валежи, предвиждат от Националния институт по метеорология и хидрология. В по-голямата част от страната ще превалява слаб дъжд, в северозападните региони - и сняг. В планините в Западна България над 1200 m преваляванията ще са от сняг. Повишена възможност да са обилни по количество има в понеделник, когато и границата на снеговалежите в западната половина от страната ще се намали до към 700-800 m. Вятърът ще е слаб от североизток. Минималните температури ще са сред 1° и 6°, а оптималните - от 2°-3° в Северозападна България до 9°-10° в източните региони. Около средата на идната седмица вятърът ще е от северозапад. Ще остане най-вече облачно, а преваляванията ще са по-слаби и на по-малко места. Температурите ще са с 2-3 градуса по-ниски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР